zAAz & juliano missade slutspel, trots höga ratings.

Impact: Så går det för svenskorna

Flera svenskor spelar ESEA League i turneringens 47:e säsong.

Gruppstadiet i fjärde säsongen av ESL:s Impact League avslutades i helgen förra veckan, och platserna för LAN-slutspelet i Valencia är därför avgjorda. Tyvärr gick det inte vägen för någon av de fem svenska spelare som deltog i turneringen.

Närmast kom G2 Oya, som trots starka individuella insatser av veteranerna Zainab "zAAz" Turkie och Julia "juliano" Kiran slutade trea i grupp B. På en fjärdeplats i grupp A hittar vi även NIP Impact med Jennica "jenkon" Sjögren, som tillsammans med zAAz & juliano får behålla sin plats i ligan till nästa säsong. Samma tur hade inte Linnea "Nea" Claesson, vars GUILD slutade som gruppfemma i grupp B, och därför kommer behöva kvala till säsong fem.

Även på andra sidan Atlanten hittar vi svenska flaggor genom Tilde "7licious" Byström, som med Evil Geniuses Gold slutade fyra i den amerikanska divisionen. Även hon får därmed behålla sin ligaplats till säsong fem.

Utanför Impact League

Dock är tävlingssäsongen långt från slut för svenskorna trots detta. NIP, G2, GUILD och EG deltar allihop i 47:e säsongen av ESEA League. I europeiska Intermediate-divisionen hittar vi NIP Impact på en delad 34:eplats, med endast en förlust på fyra spelade matcher. Längre ner i tabellen ligger G2 Oya, dessvärre med endast en vinst efter tre spelade matcher. Under säsongen spelar varje lag 12 matcher, och för att kvala till slutspel i Intermediate krävs en placering bland de 32 översta lagen. Det är långt kvar till säsongens slut, men än så länge ligger jenkon på en bra position.

I europeiska Open-divisionen ligger även GUILD, med en match spelad så långt. Nea var här lagets toppspelare, med 19 kills i matchen som slutade 13-7. Till sist tar vi oss västerut, där 7licious med EG Gold har fyra spelade matcher i Intermediate, två av dessa vinster. Svenskan har så långt presterat bra, med två matcher som lagets bästa spelare.

I helgen spelas även Female Bay Cup 2023, arrangerad av Play Bay i Hamburg, med flera namnstarka lag som BIG EQUIPA, Astralis W samt GUILD och därför även svensk representation i form av Nea. Turneringen avslutas på söndagen, och GUILD ställs först mot "woofwoof" som nyligen kom på andraplats i senaste upplagan av ESL:s Impact Cash Cup. Detta efter förlust mot "mouse4aimers" i finalen, som också deltar i Bay Cup.

Matchen mellan GUILD och woofwoof spelas 19:00 senare idag, och sänds på Play Bay:s Twitch-kanal.

Kommande matcher

  • Lör. 4 nov 19:00: GUILD vs woofwoof (Stream)

  • Mån. 6 nov 20:30: GUILD vs CHILLIDILL

  • Tis. 7 nov 18:00: NIP Impact vs YoD eSports

  • Tis. 7 nov 20:00: G2 Oya vs Dynamo Eclot Thunders

  • Ons. 8 nov 03:00: EG Gold vs turtispeek

  • Ons. 8 nov 20:30: GUILD vs Banger Gang

  • Tor. 9 nov 20:00: NIP Impact vs Kova Gaming

  • Tor. 9 nov 20:00: G2 Oya vs Austrian Force willhaben

  • Fre. 10 nov 03:00: EG Gold vs Feels Muted Man

Läs även

#1(Med 1 svar)
4 november 2023 kl 11:22
zoon
Riktigt härligt att få följa våra kvinnliga spelare också!! Grymt
#2(Med 0 svar)
4 november 2023 kl 12:00
quacke
Självklart!
#3(Med 1 svar)
5 november 2023 kl 10:52
kREATIV
Dock tråkigt att ingen svensk kunde ta sig an finalerna i Valencia för Impacten :(
#4(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 12:04
quacke
Tycker speciellt synd om zAAz... 1.26 rating i gruppspelet, och i den avgörande förlusten 1-2 mot 9 Pandas var hon toppspelare med 1.21 i rating.

Men, nya tag nästa säsong! Har höga förhoppningar för G2 och EG speciellt.
Du måste vara inloggad för att kommentera.