Alliance är Sveriges högst rankade lag

Valve uppdaterar sin världsranking – så rankas svenskarna

Godsent finns inte med på listan över huvud taget.

Tidigare i veckan uppdaterade Valve sitt regelverk. De har gjort stora förändringar till hur Major kommer att spelas. Challengers Stage, Legends Stage och Champions Stage har nu bytt namn till Opening, Elimination och Playoffs.

Hur seedingen fungerar har även ändrats. Istället för att seedingen för Majorn bestäms på hur RMR:n avslutades så kommer nu deras regionala rankingar bestämma seeding. Rankingen kommer att uppdateras efter RMR-turneringarna.

I teorin betyder detta att ett lag som Faze, som var rankade 1:a i världen under förra Majorn, hamnar på en dålig seeding om de presterar dåligt i den europeiska RMR:n.

Även den första omgången i Majorn kommer nu att se annorlunda ut. Istället för att det bäst rankade laget möter det sämst seedade laget kommer de nu istället möta det åttonde bästa laget. Detta gör i teorin att en upset inte förstör seedingen lika hårt som tidigare.

I samband med detta har de även uppdaterat sin världsranking. Valve rankar alla lag beroende på deras region, detta så de kan bjuda in lag till de olika RMR-turneringarna. Det bäst rankade svenska laget är Alliance som ligger på plats 39 i Europa.

Något som är lite underligt är att Godsent inte är rankade medan Young Ninjas är det. Detta kan bero på att Godsent inte spelat många matcher med sin nya lineup samt hur Valve väljer att ranka lag. Detta baseras mycket på prispengar, dels hur mycket laget själva har tjänat samt vad deras motståndare har skrapat ihop.

Högst rankade svensken är Isak "isak" Fahlén med hans Gamerlegion. De ligger på en 14:e plats. Kort därefter på plats 17 ligger Freddy "KRIMZ" Johansson och hans Fnatic.

Så rankas de svenska lagen i Europa

39 – Alliance
49 – Eyeballers
59 – Metizport
83 – The Prodigies Sweden

Även lag som Young Ninjas, 00Prospects och knasigT är listade. Vi har valt att inte ha med dem i listan då ingen av dessa lag existerar med samma lineup som de gör i Valves ranking.

Läs även

#1(Med 4 svar)
5 november 2023 kl 14:56
zoon
Detta rör om i grytan rejält något som kan anses vara negativt men kanske det cs behövde! Återstår att se
#3(Med 3 svar)
5 november 2023 kl 15:03
quacke
Vad jag kan se är det 16 europeiska lag som får invite till RMR-Closed Qualifier, utöver de 15 som får invite direkt till Majorn. Så preliminärt kan man kanske säga att Alliance är 8 platser, och bara 49 poäng, från en plats i kvalet? Sen kan de nog ha fått mycket från att ha spelat BLAST Showdown också, men ändå! Finns hopp
#4(Med 1 svar)
5 november 2023 kl 15:16
Hallonkraem
Inget lag får direkt invite till Majorn. Det är bara invites till RMR
#11(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 22:33
quacke
Menade det, trött typo haha
#5(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 15:17
zoon
Vi får hålla alla tummar! Sen ska det bli intressant med alla byten av spelare osv, kommer bli ett intressant år!
#2(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 14:58
vetten
Ja alltså som sägs i artiklen så gör Valve sin rankning genom mängden prispengar som tjänats in. Så till exempel Alliance kom med i Blast showdown vilket ledde till att dem fick en otrolig boost. Ifall Godsent vinner European Pro League så kommer dem förmodligen vara först i Sverige.
#6(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 15:22
Darcuz
Hoppas på så många svenskar som möjligt i majorn!
#7(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 16:06
pani
Snyggt
#8(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 16:24
kingdude
39e är alltså bästa placeringen just nu. Nu är det dags att vända detta till minst top15. För såhär får det inte se ut.
#9(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 19:57
Sallad
Tror att godsent kan klättra denna lista väldigt högt eftersom de spelar så jätte bra just nu, kan nog utvecklas ännu mer också
#10(Med 0 svar)
5 november 2023 kl 22:03
Xerm
Jag vette fasen vad jag tycker om Valves rankingsystem alltså. Känns... rörigt.
Du måste vara inloggad för att kommentera.