roeJ är åter tillsammans med Copenhagen Flames-spelarna

roeJ lämnar Fnatic för danska Preasy

Fredrik "roeJ" Jørgensen har kommit hem till Danmark.

Tidigare i veckan blev det klart att William "mezii" Merriman blir spelaren som ersätter Emil "Magisk" Reif i Vitality. Nu har ytterligare en spelare lämnat Fnatic, då danska roeJ under gårdagen avslöjades som ersättare för Alexander "tOPZ" Miklagard i Preasy.

I laget återförenas han med tidigare lagkamraterna Nico "nicoodoz" Tamjidi, Ismail "refrezh" Ali och Thomas "TMB" Bundsbæk. Även bakom kulisserna hittar vi Daniel "Vorborg" Vorborg och Steffen Thomsen, som var coach respektive VD för det mycket framgångsrika Copenhagen Flames, där roeJ sist spelade innan Fnatic. Preasy, som också är hem till Alexander "Altekz" Givskov, gjorde en stor satsning i somras. Då signade man ett namnstarkt lag som redan hittat framgångar i bland annat CCT Online Finals 3, där man lyckades nå en tredjeplats.

Fnatic saknar därför nu två spelare, och laget har tidigare sagt att en större satsning på CS2 är på gång för att ersätta mezii och roeJ. Patrik "cArn" Sättermon, sportchef för Fnatic, uttalade sig även om möjligheterna att återgå till ett svenskt lag i kommentarsfältet på mezii's farväl. Han beskriver att laget fortsatt tror på konceptet med ett internationellt lag som talar engelska, men håller dörren öppen för att signa en svensk majoritet.

Flera spelare har kopplats till Fnatic, däribland flera svenskar. Enligt väldigt obekräftade uppgifter kan Hampus "hampus" Poser, Ludvig "Brollan" Brolin och Isak "isak" Fahlén vara av intresse för Fnatic. Dock är ingenting klart, med Fnatic närmsta tävlingsmatch bara fyra dagar i framtiden som del av stängda kvalet till BetBoom Dacha 2023. Innan året är slut ska Fnatic även kämpa för att försvara sin titel i Elisa Masters Espoo, med start den 29:e november.

Första testet för roeJ och hans nya lag kommer redan 20:30 ikväll, då Preasy ställs mot brittiska Endpoint i CCT Online Finals 4,

Fnatic
Freddy "KRIMZ" Johansson
Aurélien "afro" Drapier
Christopher "dexter" Nong

Jamie "⁠keita⁠" Hall (coach)

Preasy
Ismail "refrezh" Ali
Thomas "TMB" Bundsbæk
Nico "nicoodoz" Tamjidi
Fredrik "roeJ" Jørgensen
Alexander "Altekz" Givskov

Daniel "Vorborg" Vorborg (coach)

Alexander "tOPZ" Miklagard (bänkad)

Läs även

#1(Med 0 svar)
12 november 2023 kl 12:24
CelahiR
Mm, går från ett storsatsande T1 fnc till ett nystartat T2 heldanskt lag. Känns ju definitivt som att inte alla tror på det internationella konceptet särskilt som både NiP och fnc gått bajs sedan dom gick dit ;)
#2(Med 3 svar)
12 november 2023 kl 13:29
Darcuz
Svenskflaggad fnatic vore nåt
#3(Med 2 svar)
12 november 2023 kl 14:00
quacke
Jag har faktiskt inte läst några rykten om icke-svenska spelare till fnatic... men dom få rykten jag har hört kommer alla från typ harumi, och det kan man ju verkligen inte lita på. Men ändå intressant.

Har också varit mycket Sverige-nostalgi på Twitter nu... 👀
#4(Med 1 svar)
12 november 2023 kl 14:34
CelahiR
Rykten, oavsett källa är ju mer säkra än inga rykten eller info alls enligt mig. Hålla tummarna kan man alltid göra :D
#5(Med 0 svar)
12 november 2023 kl 14:45
quacke
Om *absolut* ingenting annat så är det en indikation på vad som får klicks! Folk vill ha en svensk core och det tror jag Fnatic har koll på.
#6(Med 0 svar)
12 november 2023 kl 15:31
Nacken
Om man får nyheten att afro och dexter lämnat också så är det ju nästan bekräftat med svensk lina! Det hade varit skitkul om vi fick ett nytt svenskt lag i T1
#7(Med 1 svar)
13 november 2023 kl 08:35
ozean
KRIMZ, hampus, Brollan, isak, naawk hade ju varit drömmen.
#8(Med 0 svar)
13 november 2023 kl 19:22
semireject
Och en Xizt som coach :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.