Plopski om joel-situationen: "Inte något man förväntar sig av någon lagkamrat"

Den svenska stjärnan pratar om överraskande förlusten under Subway Suberior Leauge och det stökiga året för Godsent.

Under helgen spelades Subway Suberior League. Med i turneringen var Godsent som överraskande nog blev utslagna i den första matchen av Lilmix.

Efter matchen tog vi ett snack med Nicolas "Plopski" Gonzalez Zamora för att diskutera matchen, Godsents nya femma och hur hela situationen med Joel "joel" Holmlund påverkade laget och han personligen.

Utslagna direkt av Lilmix, inget ni förväntade er va?

Nejasså man förväntade sig inte så mycket här. Vi har fortfarande inte praccat med laget. Vi kom ju hit, vi vill bara stötta svenska scenen liksom. Klart det suger att förlora men de ville det mer än oss och det visades på servern.

Är det alltid svårare att möta svenska lag? Kan det vara en bidragande faktor?

Ja men det skulle jag ändå vilja säga. Speciellt när det är kompisar, man känner dem. Man tänker på det lite mer. Det går ibland.

Den här femman ni har nu, den blev fastställd precis. Hur mycket har ni hunnit göra egentligen?

Vi har inte hunnit göra någonting i princip. Ro1f och Sean, eraa, joinade oss typ tre dagar innan vi stack på bootcamp. Det var där vi spelade våra HLTV-matcher, vi vann typ åtta på rad eller någonting.

Men vi hade inte praccat eller något. Det var bara bra vibes och bra energi som tog oss långt. Och nu har vår energi försvunnit lite så man märker att man behöver pracca.Vi har inte hunnit pracca någonting och det syns ju.

Det känns som ni har syncat bra ihop, vunnit massa matcher utan pracc. Vad beror på det egentligen?

Vi är ett par sköna individer. Vi klickar bra och har bra energi. Det är lättare att spela när man har bra kemi. Men när vi inte är på hugget så måste vi ha något att falla tillbaka på och det har vi inte nu.

Året för Godsent, ni kom in i år och efter det har praktiskt taget hela laget bytts ut, vi har hela joel-situationen. Hur har det påverkat er?

Det här med joel, det suger ju såklart. Det är inte något man förväntar sig av någon lagkamrat. Det hände ju för första gången i min karriär att man spelar med en sån grabb.

Tyvärr så har det ju lett till att vi förlorat matcher vi borde ha vunnit, man vet ju aldrig. Sen har det ju påverkat oss genom att vi inte blivit inbjudna till vissa turneringar. De vill inte ha något med Godsent att göra efter det som har hänt. Det suger mest, att vi inte får spela alla turneringar. Vi försöker gå vidare men det skulle vara kul att spela alla turneringar.

joel är just nu avstängd av ESIC

Och personligen för dig? Hur har det påverkat dig med alla dessa osäkerheter? Det har varit massa spelarbyten, inte haft mycket att spela, mycket som inte känns klart. Hur har det varit?

Det här är typ lite som det var i slutet av NIP. Vi bytte spelare konstant. Man kände sig aldrig bekväm i laget. Nu har vi hittat vår femma och känner sig bekväm.

När det var den situtationen, ja det sög ju. Vi bänkade joel samma dag som vi hade match, vi bänkade ju honom direkt när vi fick reda på det. Så fick spela med Golden som var vår coach då, han hade knappt spelat CS på länge.

Så det påverkade ju som fan. Sen så gjorde vi två spelarbyten efter det. Vi har spelat med hype och ztr, sen ville inte hype fortsätta spela CS. Sen blev ztr bänkad. Klart det suger, man vill aldrig bli av med spelare. Men det är såhär CS-världen är. Vi försöker bara jobba framåt.

Men framtiden känns spännande i alla fall?

Ja men om vi får in lite pracc, vi ska ju till Dreamhack 20 november. Hinner vi få lite pracc så är jag nöjd och glad. Det är inte så kul att spela CS utan pracc och man inte har något att falla tillbaka på.

Läs även

#1(Med 0 svar)
15 november 2023 kl 19:20
DaMan
#GODMODE
#2(Med 0 svar)
15 november 2023 kl 19:59
zoon
Härlig intervju! Grymt
#3(Med 0 svar)
15 november 2023 kl 20:05
Strumpan
Pogski godski godsent 🤯
#4(Med 0 svar)
15 november 2023 kl 22:46
Jakob
Har joel sagt något efter sin senaste tweet?
#5(Med 0 svar)
16 november 2023 kl 00:17
Darcuz
GODSKI
#6(Med 6 svar)
16 november 2023 kl 05:21
moderatmannen
Är det så svårt att få till pracc? För mig som utomstående kan jag inte förstå detta. För mig låter det som att laget inte anstränger sig tillräckligt om de som anställda inte praccar. Vad missar jag?
#7(Med 1 svar)
16 november 2023 kl 06:22
Gopher666
Fattar inte heller...spelar dom inte cs på heltid?
#12(Med 0 svar)
16 november 2023 kl 19:37
moderatmannen
Se svaren nedanför
#8(Med 1 svar)
16 november 2023 kl 09:29
Hallonkraem
Tror det handlar om att de har haft massa officiella matcher och på grund av det inte haft tid att sitta och pracca
#11(Med 0 svar)
16 november 2023 kl 19:37
moderatmannen
Låter rimligt!
#9(Med 1 svar)
16 november 2023 kl 12:12
DaMan
Vi har inte haft tid att planera in praccs då vi haft officials hela tiden. Mellan detta behöver man även vila.
#10(Med 0 svar)
16 november 2023 kl 19:37
moderatmannen
Tack för info! Förstod nästan att det var något jag missat
#13(Med 0 svar)
17 november 2023 kl 18:40
Slangen
Plopski och detta laget ska upp i "tier 1"! De förtjänar inte massa onödig skit tack vare Joel.. de ska få spela allt! Tror på er! #godmode
Du måste vara inloggad för att kommentera.