Vem är Silence — Allt du behöver veta om 18-åriga talangen

Talangen får chansen att visa upp sig i helgen.

Leo "Silence" Ingvarsson började spela Counter-Strike: Source vid 7-8:års åldern. Även om han är ung har han redan samlat på sig erfarenhet från att ha spelat offline på LAN i Storbritanien, Polen, och på DreamHack. Första laget för Silence var Energyultra där de vann Fragleague Sverige Säsong 8 och slutade på en andra-plats på DreamHack Summer 2022 BYOC.

Senare under 2022 blev AWP-spelaren handplockad av coachen Maikel "kMs" Yüksel i Dr Pepper's satsning Dr Pepper Academy. Då, den 17-åriga Silence, fick, tillsammans med Jacob "jocab" Nerheden, Max "kronkzz" Gustafsson, David "okand" Johansson och Linus "Loozty" Sandblom representera Sverige på finalerna av Dr Pepper Academy i Gdansk, Polen. I finalen vann de mot Polen med 2-0 i kartor. För segern vann de drygt 43 000 kronor.

Bild från Dr Pepper, Esportal (från vänster: Silence, jocab, okand, Kronkzz & Loozty)

I oktober 2022 offentliggjorde den europeiska organisationen 7AM att de värvat Silence. Han ersatte då en annan svensk, William "zyyx" Sjögren. Med i laget fanns redan en annan svensk, Herman "1Knas" Hattevig. Lite drygt två månader senare blev debuten på HLTV avklarad för sitt 7AM, det blev förlust mot 1PIN i UKIC Beyond Winter Invitational 2022.

Bild från bootcamp med 7AM i Polen på Silence, Fallen & 1Knas.

Sommaren 2023 besökte hans lag 7AM, utan 1Knas som lämnat, det brittiska lanet Epic39 i Wolverhampton. De inledde med att vinna mot Owen "smooya" Butterfield's mix The Neighbours i Upper Bracket-finalen. I finalen var det dock smooya som fick revansch och vann finalen med 2-1 i kartor. I slutet av augusti blev Silence free agent efter att ha lämnat 7AM.

Free agent var just namnet på den mix som han senare spelade tillsammans med. Silence, 1Knas, dezt, Akamy och Fabbelito deltog i Subway Suberiors andra säsong som avgjordes på Inferno Online i Stockholm. Väl på plats på eventet mötte de Alliance i kvartsfinal, som senare skulle vinna eventet. Förlusten slutade i siffrorna 6-13,4-13.

Silence fanns med när mixen free agents vann mot The Prodigies i upperbracket-finalen i det stängda kvalet till Svenska cupen, men förlorade i den avgörande matchen mot samma motstånd. Han imponerade så pass mycket att han fick chansen för The Prodigies när Timothy "tvs" Sjöberg lämnade. Det blev dock en kort sejour för Silence i laget. Han spelade för laget i Elitserien mot Monki, Kappa Bar och Lilmix.

Nu i helgen väntar det största provet för 18-åringen. Han finns med för NIP i Svenska Cupen som redan är i semifinal. På lördag möter de vinnarna av Godsent och Metizport. Till Dust2 säger han följande om chansen:

"Det var riktigt roligt att få frågan att få spela med main-laget i NIP, det är en riktigt bra chans att visa att man kan spela bra CS"

Läs även

#1(Med 0 svar)
30 november 2023 kl 18:50
Darcuz
King!
#2(Med 0 svar)
30 november 2023 kl 19:22
AFFE
Trevlig läsning!
#3(Med 0 svar)
30 november 2023 kl 20:07
CelahiR
Skulle inte kalla det för mainlaget men det är definitivt bästa chansen så här långt :D stort lycka till Silence, du har allas ögon och hopp på dig :D
#4(Med 0 svar)
1 december 2023 kl 08:29
ozean
Lycka till Silence! Kul att yngre förmågor får chansen.
Du måste vara inloggad för att kommentera.