isak framröstat till Sveriges bästa spelare 2023

Pristagarna i MAX Awards 2023 är utsedda.

Inför finalen av Svenska Cupen 2023 offentliggjordes vinnarna av MAX Awards 2023. Priset där fansen tillsammans med en expertjury fick chansen att utse Sveriges bästa spelare för 2023.

Expertjuryn bestod utav Kalle "Hallonkraem" Strömgren, Jesper "kREATIV" Sedendahl, Adam "friberg" Friberg, Daniel "sandstrxm" Sandström, Ludwig "Luddie" Hall och Richard "Xizt" Landström.

Nominerade

Årets Spelare
Sverige Fredrik “REZ” Sterner (Ninjas In Pyjamas)
Sverige Isak “isak” Fahlén (Gamerlegion)
Sverige Freddy “KRIMZ” Johansson (Fnatic)
Sverige Tim “nawwk” Jonasson (Apeks)

Årets spelare gick till Isak “isak” Fahlén som spelar för Gamerlegion. Med sitt lag tog de sig hela vägen till final i den sista majorn i CS:GO. I skrivande stund är hans Gamerlegion rankad som tolfte bästa laget på Hltvs världsranking.

Årets Kvinnliga Spelare
Sverige Julia “juliano” Kiran (G2 Esports)
Sverige Zainab “zAAz” Turkie (G2 Esports)
Sverige Tilde “7licious” Byström (Evil Geniuses)
Sverige Jennica “jenkon” Sjögren (Ninjas In Pyjamas)

Zainab “zAAz” Turkie blev utsedd till årets kvinnliga spelare. I februari återvände, hon, tillsammans med Julia "juliano" Kiran från en sejour i Valorant. Hon representerar nu G2.Oya och spelar även för Sveriges kvinnliga landslag. Med sitt G2.Oya missade de slutspel i ESL Impacts fjärde säsong, med minsta marginal.

Årets Stjärnskott
Sverige Jonatan “bobeksde” Persson (Godsent)
Sverige Tim “susp” Ångström (00 Nation)
Sverige Olle “spooke” Grundström (Sprout)
Sverige Linus “nilo” Bergman (Metizport)

Den 18-åriga Linus “nilo” Bergman blev utsedd till året stjärnskott. Spelaren representerade Young Ninjas mellan 2021 och september 2023. I September valde den norska organisationen Metizport att satsa svenskt och då fans nilo med när femman presenterades. Trots att han fortfarande går i skolan och inte satsar fulltid, gör han det riktig bra och hyllas av många.

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 december 2023 kl 15:45
AFFE
Min personliga röst låg på Isak och det är helt rätt att han vinner priset. När man bär ett lag till majorfinal är det bara rätt att man vinner årets spelare!
#2(Med 0 svar)
4 december 2023 kl 16:02
CelahiR
Helt rätt!

Men det var extremt dåligt att inte en vinnare var på plats. Kändes extremt oseriöst. Typ som att Zlatan inte skulle vara på plats för att ta emot Guldbollen, eller Aslani diamantbollen, finns liksom inte på kartan.
#3(Med 0 svar)
4 december 2023 kl 16:59
Gopher666
Välförtjänt!
Du måste vara inloggad för att kommentera.