abdi om förändringarna i Metizport: "Snabba och effektiva beslut är nödvändiga"

Metizports coach, Ahmed "abdi" Abdi, pratar om lagets två spelarbyten.

Tidigare i veckan offentliggjorde Metizport att de valt att släppa både Hannes "hns" Johansson och Alfred "RuStY" Karlsson. Istället har nu Erik "ztr" Gustafsson och Tim "susp" Ångström kommit in i den svenska femman.

Många blev ställda av nyheten. Den största anledningen till detta är att bytena kommer så snabbt in i lagets existens. Många fans har även ställt sig frågande till hur rollerna i laget nu kommer att fungera. Vi tog ett snack med lagets coach Ahmed "abdi" Abdi för att få svar på dessa frågor och mer.

Ni gör nu en stor förändring i laget, hur kommer sig detta?

Förändringen i laget kommer sig av en noga övervägning av olika faktorer, inklusive prestationer, lagdynamik och strategiska behov. Vi har identifierat områden där förbättringar är nödvändiga för att uppnå våra mål.

Varför var det just hns och RuStY som fick lämna?

Beslutet att låta hns och RuStY lämna baserades på en helhetsbedömning av deras individuella prestationer och hur de passade in i den nuvarande lagstrukturen. Vi letade efter spelare som kan fylla de specifika behoven och krav som vi identifierat.

I en intervju med Fragbite säger hns att det var IGL-frågan samt kommunikationsproblem som var de stora anledningarna, håller du med om det?

Vi bekräftar att dessa var faktorer som vägde in i beslutet. En stark och tydlig ledning, tillsammans med effektiv kommunikation, är avgörande för framgång i laget.

hns står nu utan lag

Hur bestämde ni er för ztr och susp?

Beslutet att inkludera ztr och susp togs efter en grundlig utvärdering av deras färdigheter, erfarenhet och hur de kan bidra till lagets framgång. Vi tror att deras kompetenser kommer att stärka vårt lag på de områden där vi känner att förändring är nödvändig.

Många har påpekat att detta är väldigt snabbt efter ni blev en femma. Borde ni inte gjort det mer tid?

Trots att förändringen kommer relativt snabbt efter att laget bildades som en femma, anser vi att snabba och effektiva beslut är nödvändiga för att säkerställa en smidig övergång och förbereda oss för kommande turneringar och kval.

Majorkvalen startar redan i januari. Är detta en bidragande faktor till att ni gjorde bytena nu?

Majorkvalen som börjar i januari har naturligtvis påverkat vår tidslinje för bytena. Vi strävar efter att optimera lagets sammansättning och dynamik inför stora turneringar och kvalificeringsperioder.

RuStY var en lagets mer passiva spelare

Både hns och RuStY har varit lite mer supportiga spelare med mer passiva roller. Hur kommer ni anpassa laget till detta?

Med de förändringar som gjorts kommer vi att anpassa lagets strategi och roller för att dra nytta av de styrkor som ztr och susp tar med sig. Vi tror att dessa förändringar kommer att förbättra lagets prestation på lång sikt.

Tack för att du tog din tid. För att avsluta, finns det något du vill säga till communityn?

Vi tackar communityn för sitt stöd och förtroende. Vi är engagerade i att leverera högkvalitativ prestation och ser fram emot att fortsätta utvecklas och växa som lag. Tack för att ni är med oss på denna resa.

Läs även

#1(Med 2 svar)
9 december 2023 kl 15:47
AFFE
Väldigt mediatränade svar måste jag säga.
#2(Med 0 svar)
9 december 2023 kl 16:03
Gopher666
Ja det var väldigt vilket robot svar.
#3(Med 0 svar)
9 december 2023 kl 18:59
CelahiR
Sjukt tråkiga och väl valda neutrala ord på ren svenska.
#4(Med 0 svar)
9 december 2023 kl 19:26
Darcuz
Nice
#5(Med 0 svar)
10 december 2023 kl 12:24
PrinsessanQ
Han körde alla svar genom Chat-GPT.

Men deras nya femma kommer vara bättre än den föregående.
Du måste vara inloggad för att kommentera.