Ny LAN-turnering i Danmark – eget kval för Sverige

Nu är datum satt för det svenska kvalet till den nya turneringen.

I början av nästa år ska en ny LAN-turnering spelas i Danmark. Turneringen går under namnet Copenhagen Gaming Week och sedan tidigare har två lag blivit inbjudna, Ninjas In Pyjamas och Astralis. Ytterligare fyra lag ska in i turneringen och dessa kommer att avgöras genom fyra öppna kval.

Kvalen är indelade i fyra olika länder, Tyskland, Danmark, Norge och framförallt Sverige. Det svenska kvalet spelas den 3 januari. Det vinnande laget går vidare till vad som kallas Copenhagen Showdown som spelas på LAN i Köpenhamn 11 januari.

De två lagen som går vidare från den delen kommer att spela huvudturneringen. Ena laget ställs mot NIP i första semifinalen och det andra laget ställs mot Astralis 13 januari. 14 januari spelas både bronsmatch och final.

Det finns dock ett stort problem med denna turneringen, datumen. Mellan 8 januari och 15 januari spelas de öppna europeiska kvalen till PGL Copenhagen Major 2024. Tre av kvalen spelas alltså samtidigt som kvalen till den första CS2-Majorn.

Huvudturneringens matcher är dock schemalagda till 11:00 och 15:00. Kvalen till Majorn startar 18:00 varje dag. Så om ett svenskt lag verkligen vill spela LAN i Köpenhamn så kan man ta risken och hoppas på att man spelar snabbt.

Svenskt kval

Läs även

#1(Med 0 svar)
14 december 2023 kl 16:17
CelahiR
Det kan ju kraftigt komma att resultera i svagare deltagande lag :( men jättekul med fler LAN!
#2(Med 0 svar)
18 december 2023 kl 20:00
Darcuz
Fler LAN till svenska lag!
Du måste vara inloggad för att kommentera.