Xizt kan återförenas med Jabbi

Astralis släpper sin coach – Xizt kan ta platsen

Den svenska coachen ska vara en stark kandidat till Astralis.

Astralis har under de senaste månaderna gjort stora förändringar. In i laget har nu den tidigare Heroic-duon Jakob "jabbi" Nygaard och Martin "stavn" Lund kommit in. Nu har organisationen även valt att släppa sin coach, Peter "⁠casle⁠" Ardenskjold.

Detta öppnar nu upp för att den svenska coachen Richard "Xizt" Landström. Den svenska coachen har tidigare coachat de två nya spelarna i Astralis men har även arbetat med Kasper Straube Hansen, Astralis sportchef, under hans tid i Heroic.

Xizt lämnade Heroic tidigare denna månad och detta beslutet ska ha varit ömsesidigt mellan svensken och organisationen. Han har tidigare sagt att det skulle vara ett passionsprojekt att arbeta med ett svenskt lag men att detta skulle vara svårt att få till.

I samma intervju sa svensken att han inte skulle stressa ett beslut utan istället söka efter ett nytt lag efter Majorn om han inte hittade något som känns rätt. Astralis säger i sitt pressmeddelande om casle att en ny coach kommer att presenteras när den är hittad. Men enligt HLTV ska Xizt vara den starkaste kandidaten.

Astralis är nu
Danmark Nicolai "⁠device⁠" Reedtz
Danmark Martin "⁠stavn⁠" Lund
Danmark Benjamin "⁠blameF⁠" Bremer
Danmark Jakob "⁠jabbi⁠" Nygaard
Danmark Victor "⁠Staehr⁠" Staehr

Danmark Johannes "⁠b0RUP⁠" Borup (benched)
Danmark Christian "⁠Buzz⁠" Andersen (benched)

Läs även

#1(Med 0 svar)
20 december 2023 kl 14:48
Darcuz
Roligt för Xizt om han kan fortsätta att va coach!
#2(Med 0 svar)
20 december 2023 kl 14:53
quacke
Kul för Xizt! Undrar vad det säger om situationen med cadiaN, stavn och jabbi om Xizt väljer att fortsätta arbeta med de senare två.
#3(Med 0 svar)
21 december 2023 kl 07:13
CelahiR
Meeehn, ville ju ha honom i Alliance! *dream big or go home*
Du måste vara inloggad för att kommentera.