Blast expanderar med fyra nya lag partnerlag

Nu är det 16 lag i Blast Premier.

Det har tidigare ryktats att Blast ska expandera med nya partnerlag för året och detta är nu bekräftat. Evil Geniuses valde att sälja sin plats i ligan och det var flera intresserade lag, bland annat Bleed. Platsen såldes till Cloud9.

Efter detta gav Blast möjlighet till andra organisationer att bli medlemmar för året. Lagen som nu har säkrat plats är Virtus.pro, Falcons, Team Spirit och Gamerlegion med Isak "isak" Fahlén i femman.

I samband med detta skriver även Blast att de gjort om gruppspelet som nu får 26 matcher istället för 24. De skriver att de nu har tagit bort flera matcher som de ser som onödiga. Partnerskapet sträcker sig över 2024 då Valve stängt ner möjligheten för denna typen av samarbeten från och med 2025.

Blast Premier-säsongen startar den 22 januari med vårgrupperna. Sex platser för Blast Premier Spring Finals ska där avgöras. De resterande turneringarna för säsongen, Showdown, Finals och World Finals kommer inte att ändras.

Blast-lag

Världen Liquid
Danmark Heroic
Vitality
Faze
Natus Vincere
G2 Esports
Team Spirit (ny)
Gamerlegion (ny)

USA Complexity
Cloud9
BIG
Danmark Astralis
Ninjas In Pyjamas
OG
Virtus.pro (ny)
Falcons (ny)

Läs även

#1(Med 0 svar)
5 januari 2024 kl 14:25
CelahiR
En sista möjlighet att dra in så mycket pengar som möjligt. Lite surt över EGs plats, undrar vad dom fick för den strax innan det offentliggjordes helt nya platser haha. Glhf Isak!
#2(Med 0 svar)
5 januari 2024 kl 17:36
Darcuz
Dyrt men förmodligen värt i slutändan!
Du måste vara inloggad för att kommentera.