NIP är ännu inte helt färdiga i Sverige.

NIP-chefen: Kommer ha ett helsvenskt akademilag

Hela fyra lag kommer spela för organisationen.

Tidigare under lördagen annonserade Ninjas in Pyjamas den nya femman för sitt akademilag Young Ninjas. I laget medverkar tre svenskar, däribland den omtalade Max "maxster" Jansson, men många svenska fans hade hoppats på ett helsvenskt lag.

VD:n för organisationen, Hicham Chahine, tog därför till X (fd. Twitter) för att berätta om lagets framtida planer, och hur Young Ninjas passar in. Där avslöjade han att planen för 2024 är att NIP ska spela med hela fyra CS-lag.

Utöver det blandade europeiska huvudlaget och nya akademilaget ska NIP fortsätta med damlaget NIP Impact, men också signa ett nytt helsvenskt akademilag. I hierarkin hamnar laget under Young Ninjas, med fokus på att stötta gräsroten.

"Ja, vi tittar på ett helsvenskt akademilag förankrat i svensk gräsrotsnivå" skriver Chahine på X. Han tillägger att mer information kommer snart. Även esportchef Erik Wendel skrev i en tråd angående nya lagets lite högre ålder: "Vi kikar på att skapa ytterligare ett akademilag som är helsvenskt, där vi är väldigt sugna på att plocka upp de yngre förmågorna, plocka talanger tidigt i sin karriär och hjälpa dem att växa."

Hur långt dessa planer har gått internt, eller vilka spelare det kan handla om, är ännu inte klart. Det är dock inte första gången NIP har flera akademilag. I början av 2022 försökte NIP med en liknande satsning, med bl. a. Rasmus "dezt" Nyström, men laget lades ner innan det blev officiellt. Förhoppningsvis får vi snart veta mer om NIP:s nya satsning.

Läs även

#1(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 09:13
CelahiR
Ja att ha ett helsvenskt lag i svensk gräsrot är ju något som verkligen kan få våra spelare att bevisa att Svenska talanger finns. Hittas 5st superba rötter så kommer vi dessutom ha en helsvensk main femma igen om bara några år av logiska skäl. Nu ser vi verkligen vad Kinas och Arabemiraten's pengar kan hjälpa till med.
#2(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 09:46
Darcuz
Bra NIP, viktigt att stötta gräsrotsnivån i Sverige!
#3(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 16:51
AFFE
Jag gillar vad jag hör. Hoppas THREAT stannar länge som GM för där har vi en person jag litar på mer än de flesta!
#4(Med 2 svar)
7 januari 2024 kl 19:20
PrinsessanQ
Låter som ett tarvligt försök att blidka alla Nip-hatare. Skulle förvåna om man ens lägger en krona på det här laget.
#5(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 21:46
CelahiR
Ska bli väldigt intressant att se vad det är för typ av femma och vad den förväntad åstadkomma ja.
#6(Med 0 svar)
7 januari 2024 kl 23:30
Gopher666
Ja det här är bara ren damage control nu när varumärkets goodwill börjar rasa. Fortfarande bra men det vill till att dom sköter det bra innan jag blir övertygad.
Du måste vara inloggad för att kommentera.