pitas lag lever vidare i dag två – motståndarna diskade

Ytterligare ett lag har blivit diskat och även denna gången är en svensk påverkad.

Det blev en tuff dag för svenska spelarna under det tredje Majorkvalet. Inget svenskt lag lyckades ta sig vidare till dag två, inte heller någon svensk spelare. Det såg även tufft ut för den svenska coachen Faruk "pita" Pita.

Det europeiska laget lett av den svenska coachen blev utslagna ur kvalet på övertid mot laget apa7hy på övertid. Men de går vidare ändå. Laget blev starkt fuskanklagade och har nu blivit diskvalificerade. pitas 00Nation kommer nu att spela Ro32 mot sYnck klockan 14:30.

Tidigare under kvalet, i omgång Ro512, blev laget Anlokamalako utslagna av samma lag. Laget var en svensk mix med bland annat Lukas "MistFire" Poromaa i femman.

Detta är fjärde gången som Sverige blir påverkade av diskvalificeringar under Majorkvalen. Först ut var Alliance som under det andra kvalet fick en ny chans efter att supresse blivit diskade.

Under samma kval blev även det svenska laget QuackQuack Esports diskade efter starka fuskanklagelser. Dust2 Sverige har efter detta kunnat avslöja att en av spelarna är med i Discord-kanal för betalfusk.

Och till sist blev den svenska spelaren Joel "emilio" Mako diskvalificerad under det tredje kvalet. Spelaren blev under 2014 VAC-bannad och får inte delta i Majorturneringar, trots detta försökte han och han streamade dessutom detta försöket.

Läs även

#1(Med 0 svar)
13 januari 2024 kl 09:06
CelahiR
Alltså vafa..hur många fuskare har gått vidare då..
#2(Med 0 svar)
13 januari 2024 kl 09:10
Darcuz
Jag börjar undra hur mörkertalet ser ut...
#3(Med 2 svar)
13 januari 2024 kl 09:22
krulletmeister
"Det europeiska coachen lett av den svenska coachen"
Men Hallon då
#4(Med 0 svar)
13 januari 2024 kl 09:45
CelahiR
xD
#5(Med 0 svar)
13 januari 2024 kl 11:21
Hallonkraem
Fixat! Får skylla på att jag skrev den sent ;)
Du måste vara inloggad för att kommentera.