Uppgifter: 00Nation lägger ner esportsatsningen – pita blir free agent

Den svenska coachen ser ut att stå utan lag.

00Nation kom in i CS-världen under 2021 när de sammanslogs med den norska organisationen Nordavind. De fick kort därefter stor uppmärksamhet när de plockade upp ett brasilianskt lag. De gjorde senare en stor förändring när de tog in Godsents brasilianska stjärna och lyckades kvala till Rio-Majorn.

Men resultaten höll sig inte och under 2023 valde de att satsa på ett europeiskt lag med svenska Tim "susp" Ångström som spelare och Faruk "pita" Pita som coach. De lyckades vinna Pinnacle Cup V och European Pro League Season 11. susp fick lämna laget och gick istället till Metizport.

Nu ser det dock ut som att även pita kommer att få lämna. Detta när organisationen lägger ner hela sin esportsatsning. Detta rapporterar nu HLTV. De ska istället göra en bredare satsning på gamig och livsstil.

Tidigare denna vecka rapporterade även Esportsinsider att 00Nation köpt aktier till ett värde av 500 000 pund, motsvarande ungefär 6,7 miljoner kronor, i Guild Esports. Guild har även de ett CS-lag som går under namnet Guild Eagles där Jonatan "Devilwalk" Lundberg är coach.

HLTV skriver att 00Nation betalade höga buyout-priser för att få ihop CS-laget. Trots detta så ska organisationen släppa alla spelare gratis. Om uppgifterna stämmer kommer detta innebära att pita blir free agent.

Spelarna som representerade 00Nation

Florian "⁠syrsoN⁠" Rische
Jon "⁠JDC⁠" de Castro
Danmark Thomas "⁠birdfromsky⁠" Due-Frederiksen
Dion "⁠FASHR⁠" Derksen
Vladan "⁠VLDN⁠" Radevic

Sverige Faruk "⁠pita⁠" Pita (coach)

Läs även

#1(Med 0 svar)
3 februari 2024 kl 16:51
Darcuz
Det vänder fort. Hoppas Pita hittar nytt lag
#2(Med 0 svar)
3 februari 2024 kl 18:52
CelahiR
Kom hem pita :D
Du måste vara inloggad för att kommentera.