Brollan: "Jag vet att jag är en toppspelare, jag måste bara bevisa det"

I en intervju pratar den svenska stjärnan om att gå med i MOUZ och mer.

Ludvig "Brollan" Brolin har just nu på lån till MOUZ. Den svenska spelaren har tillsammans med laget tagit sig till semifinal i Blast Premier World Finals och redan säkrat en slutspelsplats i Intel Extreme Masters Katowice.

I intervju på MOUZ Youtubekanal pratar svensken om att gå med i MOUZ: "Jag tänker att det är en bra möjlighet att bevisa mig igen", säger Brollan och fortsätter: "Jag har så många frågetecken kring mig. Jag tror att jag är en av killarna som kan komma tillbaka och prestera, omm jag har laget runt mig."

Under både 2019 och 2020 kom Brollan med på HLTV:s topp 20-lista över årets bästa spelare, plats 18 under 2019 och plats 15 under 2020. Efter detta har dock inte svensken varit med och 2023 hade han sin sista rating som proffsspelare på 1.04. Under 2024 har han istället hittills en rating på 1.18.

I MOUZ har han också gjort om lite i sitt spel: "Nu har jag en liten ny roll med lurkande och sånt. Jag har inte riktigt gjort det innan men jag gillar det verkligen nu", säger den svenska stjärnan som också känner att han är en bra spelare: "Jag vet att jag är en toppspelare, jag måste bara bevisa det."

21-åringen är lite känd för att vara tystlåten. Detta förklarar han också i intervjun: "När jag var i Fnatic behövde jag inte skrika så mycket. Jag sparade mer min energi och fokuserade på matchen. Det funkade för mig. I NIP behövde vi typ tvinga ut känslorna och jag kände att det inte var rätt för mig själv."

Brollan förklarar också att han inte har något problem med att snacka engelska. Han säger att det var mer möjligheten att gå till ett svenskt topplag som lockade med att lämna Fnatic för NIP och förtydligar att det inte var för att de snackade engelska i Fnatic som gjorde att han lämnade.

"Nu är jag väldigt glad att spela i ett internationellt lag. För jag känner att den svenska scenen. När jag gick till NIP så ville jag tillbaka till ett svenskt lag. För att NIP var et stort svenskt lag såklart. Men när vi praktiskt taget inte hade en AWP-spelare i scenen så blev det svårt att grinda och bli några av de bästa."

"Den svenska scenen är inte vad den en gång var. Självklart kommer det alltid vara kul att prata svenska. Men internationella är det nya, alla kommer att göra det", säger Brollan.

Läs även

#1(Med 1 svar)
6 februari 2024 kl 11:40
Darcuz
Hoppas verkligen han kommer in i topp 20 i år!
#2(Med 0 svar)
6 februari 2024 kl 17:39
CelahiR
Håller med och han har börjat lovande :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.