De tre Open-svenskorna har gjort särskilt bra ifrån sig i veckan.

Svenska damerna: Slutspelet närmar sig för Open-spelarna

Tre svenskor går bra i Open och samtliga ska till Impact-ligan.

Vi närmar oss slutspel i ESEA-säsongen. Av de fem svenskor som spelar i ESL Impact-ligan har vi två i Intermediate och tre i Open. Kommande vecka är sista matchveckan i tabellspelet och direkt efter följer slutspelet. Utöver ESEA har också öppet kval till ESL Impact-ligan spelats.

ESL Impact-kval

I veckans första kval gick Linnea "Nea" Claesson och Emma "Emmsan" Mattsson vidare till gruppspelet. Nea med Guild besegrade både Spirit och Astralis på väg till kvalplatsen medan ENCE besegrade mixarna Nemesis och more whiskey. Det sista öppna kvalet började i fredags och kommer avslutas senare idag, men bara en svensk spelare deltog. "JustMinxy" med Vanity Female slogs ut i andra omgången.

NIP Impact

Vidare till ESEA-spelet där vi går in i sista matchveckan innan slutspel. Två förluster på tre matcher förra veckan gör att Jennica "jenkon" Sjögren och kompani halkar ner på en 64:e-plats. Man måste vara bland de 32 bästa lagen för att gå till slutspelet och med tre matcher kvar i veckan finns det en chans för NIP, men det kan bli tufft. Samtliga tre motståndare ligger just nu över NIP i tabellen.

Nigma Galaxy

Zainab "zAAz" Turkie har inte fått kliva in på servern denna veckan. Två vinster på WO blev det i Intermediate, bland annat mot svenskmixen Venom. I veckan väntar de två sista matcherna och det kommer troligen krävas två vinster om laget ska kunna ta sig upp till slutspel från sin nuvarande 72:a-plats.

BIG Equipa

Julia "juliano" Kiran och BIG Equipa har spelat 13-10 två gånger i veckan, en vinst och en förlust. Det placerar laget på en 90:e-plats i Open-tabellen. I Open är slutspelsribban lägre än i Intermediate – de 128 översta lagen går vidare till slutspel. De två sista matcherna kan dock bli viktiga och juliano kommer hoppas på två vinster för att säkra slutspelsplatsen.

ENCE Athena

Med tanke på veckans Impact-kval spelade ENCE en match redan i söndags utöver den planerade i veckan. Två vinster mot Outstanding och Team Picanto skickar upp ENCE hela vägen till en 52:a-plats med två matcher kval. Med största sannolikhet har Emmsan och gänget därför redan säkrat sin plats i slutspelet.

Guild

Till sist tittar vi in med Guild som precis som ENCE Athena såklart hade schemakrock med Impact-kvalet. Laget spelade därför bara en match, en vinst 13-7 i måndags, vilket gör att laget halkar ner på en 137:e-plats på grund av bristen på matcher. Nea kommer spela flest matcher av alla svenskorna i veckan – fyra matcher är planerade och man kommer troligen vilja ta med sig minst två vinster för att hänga kvar bland de 128 bästa lagen.

Kommande matcher

  • Mån 19:e feb 20:00 – NIP Impact vs. 95Vikings

  • Mån 19:e feb 20:30 – BIG Equipa vs. NomadESPORTS

  • Mån 19:e feb 20:30 – ENCE Athena vs. Way too Old

  • Tis 20:e feb 20:00 – NIP Impact vs. ATK Prodigy

  • Tis 20:e feb 20:00 – Nigma Galaxy vs. Enjoyers

  • Tis 20:e feb 20:00 – Guild vs. Resilient

  • Ons 21:a feb 20:30 – BIG Equipa vs. 4 aguZka u sHef

  • Ons 21:a feb 20:30 – ENCE Athena vs. Team3

  • Ons 21:a feb 20:30 – Guild vs. eSpuma

  • Tors 22:a feb 20:00 – NIP Impact vs. Maknitude

  • Tors 22:a feb 20:00 – Nigma Galaxy vs. VELLAMO

  • Fre 23:e feb 18:00 – Guild vs. Roger Roger

  • Fre 23:e feb 20:00 – Guild vs. KREATURES

Tack till Ken "m1LK" Lim (Twitter) som driver femalecs.com, som samlar damernas matcher på en plats.

Läs även

#1(Med 1 svar)
18 februari 2024 kl 10:19
quacke
Lite roligt med NIP:s förstamöte. För ungefär tre år sedan nu så hade jag en liten mix-femma som praccade ihop och ville spela Open osv. Lyckades hitta en orga som ville sponsra oss för det som hette 95Vikings – se artikeln ovan.

Efter några veckors samtal och att allt skulle bli "färdigt snart" så blev vi ghostade av vår kontakt, som skulle vara vår manager, och till slut sa han bara "nä förresten jag vill inte vara manager för ett CS-lag, men glöm inte att subba på min Twitch" och när vi kontaktade organs ägare så stängde han ner projektet för det var tydligen enbart manager-killen som hade kommit med idén och skött hela projektet. Lite ruttet tyckte vi.

Ett hårt slag för Team H4zmat, centraleuropas bästa mix i kategorin Faceit level 5 perioden 2020-2021. Hoppas NIP kör över 95V imorgon.
#2(Med 0 svar)
18 februari 2024 kl 12:05
CelahiR
Intressant men tråkig historia:(
#3(Med 0 svar)
18 februari 2024 kl 12:05
CelahiR
Hopas det går bra framåt för våra damer :D
#4(Med 0 svar)
18 februari 2024 kl 14:57
Darcuz
Ös på nu!
Du måste vara inloggad för att kommentera.