Så presterade svenskarna i Majorkvalet

Trots att inte alla svenskar kvalade så presterade majoriteten bra.

De europeiska Majorkvalen är färdigspelade. Totalt två svenska spelare tog sig till Majorn, Tim "nawwk" Jonasson från Apeks och Ludvig "Brollan" Brolin. Ytterligare tre svenska spelare deltog men lyckades inte kvala. Dessa var Freddy "KRIMZ" Johansson från Fnatic, Isak "isak" Fahlén från Gamerlegion och Fredrik "REZ" Sterner från Ninjas In Pyjamas.

Men hur presterade egentligen de svenska spelarna? Var de avgörande för om deras lag kvalade eller inte kvalade? Detta tar vi en titt på i denna artikel.

REZ

Ninjas In Pyjamas var det första laget att bli utslagna ur Majorkvalet. Detta efter att de förlorat tre raka matcher mot Eternal Fire, AMKAL och SAW. Den svenska spelare var utan tvekan lagets bästa spelare. Han var den enda i laget som avslutade turneringen med positiv HLTV-rating på 1.11.

Hans bästa match var övertidsförlusten mot Eternal Fire. Där avslutade han matchen med 19-16 i stats och en HLTV-rating på 1.26. Över turneringen hade han också en stark impact-rating på 1.36. Han var praktiskt taget den enda spelaren som gjorde att NIP ens hade en chans i kvalet.

KRIMZ

Den svenska Fnatic-stjärnan KRIMZ lyckades säkra sin andra vinst redan under dag två av grupp A. Under de matcherna som Fnatic vann så var KRIMZ en stabil spelare, speciellt i Fnatics första match mot BetBoom där han hade en rating på 1.51.

Senare i turneirngen hade dock svensken svårt att prestera på samma nivå. I lagets sista match mot Gamerlegion bjöd svensken på en bra första karta men fallerade i den andra. KRIMZ avslutade grupp A med en rating på 0.95 och sista chansen på 0.96.

isak

Gamerlegion tog sig till den sista matchen i Majorkvalet men föll mot 9 Pandas. Under själva gruppspelet var isaks resultat rätt så blandade. I matcherna som GL förlorade så försvann isak lite. Men i matcherna de vann var han ofta avgörande. Speciellt i matchen mot OG där han var bäst i laget med en HLTV-rating på 1.38.

I sista chansen föll isak inte under pressen. Där gjorde han istället rena motsatsen. Han hade en svag första match mot Fnatic men mot både Guild Eagles och 9 Pandas var han en av lagets bästa spelare. I matchen mot 9 Pandas var han den enda i Gamerlegion som slutade på positiv K/D. Detta räckte dock inte till. Han avslutade gruppen med en rating på 0.98 i rating och sista chansen med en rating på 1.00.

Brollan

Brollan var den första svensken att säkra en plats i Majorn. Detta efter att MOUZ vunnit tre raka matcher mot Guild Eagles, Ecstatic och Team Spirit. Han var avgörande i övertidsvinsten mot Guild Eagles där han var bäst i MOUZ med 26 frags och en HLTV-rating på 1.45.

Han fortsatte start i de restarande matcherna och hade bara en tuff karta, Mirage mot Team Spirit där han endast fick nio frags. Trots detta var han spelaren med näst bäst rating i MOUZ på 1.21, precis bakom Jimi "Jimpphat" Salo på 1.23. Brollan avslutade också turneringen med en impact-rating på 1.26.

Han hade också en extremt hög KAST (kill, assist, survived, traded) på 78,6%. Den som har bäst i år, om man sorterar efter topp 30-lag, är Danil "donk" Kryshkovets på 78,9%.

nawwk

Apeks förlorade endast en match i Majorkvalet. Detta var mot Cloud9 i lagets andra match. Alla i Apeks presterade bra under olika tillfällen och nawwk var endast lagets fjärde bästa spelare under turneringen med en rating på 1.15.

Detta visar dock inte hela historien. I den jämna förlusten mot Cloud9 var han utan tvekan bäst i Apeks med en rating på 1.34 och 82.6% i KAST. Svensken bjöd på en bra turnering men överskuggades mest av Joakim "jkaem" Myrbostad som bjöd på superturnering och avslutade med en rating på 1.44.

Läs även

#1(Med 0 svar)
25 februari 2024 kl 14:28
Darcuz
Tråkigt att vi inte fick se alla kvala :(
#2(Med 0 svar)
25 februari 2024 kl 14:40
CelahiR
Jag tycker ändå att individuella prestationerna var godkända för samtliga :)
Du måste vara inloggad för att kommentera.