k0nfig ångrar beslutet att ta tillbaks hampus för Aleksib under 2023.

k0nfig om hampus: "Ett av de sämsta beslut jag varit med om"

Tidigare NIP-spelaren talade ut om tiden med ninjorna i en intervju med Thorin.

Kristian "k0nfig" Wienecke var en av tre spelare som bänkades från Ninjas in Pyjamas lag efter misslyckandet i RMR-turneringen tidigare i år. Björn "THREAT" Pers har tidigare avslöjat att det stod mellan k0nfig och Ludvig "Brollan" Brolin när laget byggdes om i höstas. k0nfig fick stanna medan Brollan fick gå och spelar nu på lån i MOUZ. Efter bänkningen har k0nfig nu gjort en intervju med Duncan "Thorin" Shields där han förklarar sitt perspektiv på tiden i NIP.

k0nfig pratade bland annat om hur det gick till när NIP slogs ut ur BLAST-Majorn i Paris och Aleksi "Aleksib" Virolainen bänkades för Hampus "hampus" Poser. Han berättar att Aleksib delvis blev utträngd ur laget av spelarna, något som han i efterhand inte helt håller med om.

Han blev definitivt utträngd både av några spelare och lagets personal. Det var sorgligt när han fick sparken. Jag kommer ihåg att vi fick ett meddelande om att han skulle lämna laget när vi var på semester. De sa att de skulle publicera det om en månad eller så och jag tänkte att det inte var bra för Aleksi, det är säsongsuppehåll, flera lag gör ändringar nu, ni borde skicka ut det så snart som möjligt.

Så jag ringde Aleksi och sa åt honom att säga till NIP att skicka ut det omedelbart så du kan få erbjudanden av andra lag. Det gjorde han och gick till NAVI, så... jag säger inte att jag gav honom platsen i NAVI, men jag tror det var ett bra val.

Han blev utträngd och jag tycker... jag höll inte riktigt med om beslutet. Jag litade på några av spelarna i laget, nämner inga namn, men jag lutade mig lite väl mycket på dem och det de berättade om hampus. Jag tror det var ett av de sämsta besluten jag någonsin varit med om i hela min karriär.

Han fick också frågan om hur hampus är som spelare, lagkapten och person.

Jag tror jag fick en dålig sida av hampus. Jag tror jag fick en hampus som inte alls njöt av att spela och jag tror det var en dålig tidpunkt för honom att gå med i laget. Jag tror också att det är därför han blev så kortvarig på laget, för det blev lite av en grupp svenskar mot mig och headtr1ck. Det funkade inte med folket och med grupperna som byggdes upp. De ville ha ett svenskt lag och sådant, så vi tänkte att vi skulle bli utträngda.

Men jag tycker han är en väldigt stark spelare och in-game leader. Han har haft framgång med NIP förut, han har spelat Majors, har spelat bra i turneringar. Han är också en stark individuell in-game leader vilket är ganska sällsynt, vissa andra in-game leaders kan inte vinna matcher på egen hand, men hampus kunde. Men jag tror det var dålig timing för honom, för det bara funkade inte riktigt med personligheterna i laget.

I intervjun pratar han i mer detalj om sin bänkning från Astralis, perioden i NIP och hans framtid som spelare. Hela intervjun kan ses här. Senare idag spelar NIP i IEM Dallas-kvalet med en blandad laguppställning med spelare från akademilaget Young Ninjas.

Läs även

#1(Med 5 svar)
2 mars 2024 kl 17:55
Darcuz
Många intressanta saker vi inte får se bakom kulisserna...
#2(Med 0 svar)
2 mars 2024 kl 19:54
CelahiR
Definitivt, tex att spelarna själva önskade en svensk lina.
#3(Med 3 svar)
2 mars 2024 kl 20:15
ragekulaN
På något sätt visar detta mera och mera hur NiP verkar inte alls förstå sina spelare / fans eller bara försöker sätta ner foten och bestämma.
#4(Med 2 svar)
2 mars 2024 kl 20:51
CelahiR
Ja det blir tvetydigt när mediasnubbarna vill visa en god sammanhållning medan spelarna berättar att som inte känner den alls.
#5(Med 1 svar)
13 mars 2024 kl 18:44
ragekulaN
Stor problem för mig att NiP aldrig är transparanta med sina fans alls. Och social media gör narr av dom och allt skit han gjort. För mig är det oaccetablet.
#6(Med 0 svar)
13 mars 2024 kl 20:42
CelahiR
Instämmer fullt ut, även om man tror att dom är transparenta verkar det som att det inte är hela sanningen.
Du måste vara inloggad för att kommentera.