Samtliga svenska topplag får nu chans att spela kvalet till ESL Challenger Jönköping.

Tiderna för ESL Challenger Jönköping-kvalet har ändrats efter klagomål

Spelare från flera lag har klagat över kvaltiderna.

I helgen spelas det svenska kvalet till ESL Challenger Jönköping, som spelas på Dreamhack Summer i sommar. Kvalet, som kommer bestämma som tar den garanterade svenska platsen i turneringen. Från början skulle kvalet ha spelats vid 18:00 – samma tid som Metizport spelar sin andra match i BLAST Spring Showdown.

Metizport bad ESL att flytta kvalet för att undvika krocken, något som ESL gladeligen gick med på. Nya tiden var nu istället redan vid 13:00 med förhoppning att första dagens matcher skulle vara färdigspelade innan Metizport måste spela mot Monte. Detta väckte dock reaktioner från flera andra av de svenska topplagen, inte minst Alliance.

Alliance spelar mot Entropiq imorgon vid 12:00 i A1 Gaming League. Även Godsent, som också deltar i Jönköping-kvalet, har en match mot Young Ninjas vid 14:00. Detta hade såklart inneburit schemakrock för svenskarna som hade behövt lämna walkover i någon av turneringarna.

Lösningen ESL till slut kom med var att sidan av bracketen som Alliance och Godsent deltar i kommer försenas tills deras andra matcher är färdiga, vilket innebär att kvalet kan komma att pågå länge. Robin "robiin" Sjögren, IGL för Alliance, skriver på X: "Absolut ingen optimal lösning men bättre än ingenting."

Läs även

#1(Med 0 svar)
9 mars 2024 kl 06:04
CelahiR
Fantastiskt att dom kunde lösa så att alla svenska topplag har chans att vara med :D
#2(Med 0 svar)
9 mars 2024 kl 06:26
Darcuz
Åtminstone en lösning. Men undrar varför kvalet inte kunde flyttas till en annan vecka som skulle passa alla lag helt åt hållet? Denna lösningen är ju inte optimal.
Du måste vara inloggad för att kommentera.