Esportorganisationen Sprout lägger ner

Den tyska organisationen har nu valt att lägga ner.

Den tyska esportorganisationen Sprout lägger ner sin verksamhet. 2017 startade organisationen med ett Counter-Strike-lag. Under åren har de blivit kända för att hitta unga talanger och sedan sälja vidare dem till större lag.

Spelare som Olle "spooke" Grundström, Ihor "w0nderful" Zhdanov och Paweł "dycha" Dycha har tidigare repsenterat laget. Deras starkaste placering i världsrankingen var på plats 16 i slutet av 2020 och var med i två stycken Majors, ELEAGUE Major Boston 2018 och IEM Rio 2022.

Läs även

#1(Med 3 svar)
25 mars 2024 kl 19:34
CelahiR
Jättetråkigt, men så är det när spelarna kräver fantasilöner GISSAR JAG. Samt att fanbasen kanske inte alltid är så kraftig som den behlver vara när det kommer till merch. Många faktorer kan stämma in här. Kan även vara att Sprout själva inte haft så attraktivt merch eller liknande.
#2(Med 2 svar)
26 mars 2024 kl 00:38
Gopher666
Asså det här snacket om spelares löner måste ju sluta snart... Det är tillgång och efterfrågan som styr. Det finns ingen som tvingar en organisation att betala en viss lön.. passar det inte så får man skaffa en billigare spelare. Samma gäller för spelare... Är det ingen som är beredd att betala lönen man begär så går man leta efter annat jobb eller sänka lönen... Så svårt är det inte
#4(Med 1 svar)
26 mars 2024 kl 05:59
CelahiR
Men om man som spelare aldrig blivit bortskämd med monsterlön så kommer man heller aldrig att kräva så mycket heller. Det är en lysande röd tråd genom hela scenen så det tro fan stt det är ett ämne som bör diskuteras pch begrundas.
#5(Med 0 svar)
26 mars 2024 kl 11:33
Gopher666
Är det nån som betalat en "monsterlön" så är det den organisationen som ansett att det är värt det. Det är verkligen inte svårare än att se till att man erbjuder löner man har råd med. Det funkar likadant för spelare som för organisationen. Man betalar det man anser det är värt annars får man se sig om efter andra spelare. Det brukar vara dom som driver företag som är att lönerna är högsta utgiftsposten och vill dra ner på den då går man gärna ut och driver pr för att försöka få ner löner. Fungerar likadant i andra branscher. Samtidigt är deras egen lön/utdelning 100 gånger en "monsterlön". Vill dom inte ha dom spelarna så får dom betala billigare andra spelare.
#3(Med 0 svar)
26 mars 2024 kl 04:19
Darcuz
Esporten behöver en stabil grund för att leva långsiktigt. Vilket vi inte har.
Du måste vara inloggad för att kommentera.