siuhy om scenstormningen: "En skrämmande upplevelse"

MOUZ-ledaren beskrev sina känslor efter matchen.

Under gårdagens kvartsfinal mellan MOUZ och G2 Esports så stormade ett flertal personer scenen. Spelarna togs bort från scenen och matchen fördröjdes. Efter detta så vann G2 Esports matchen och MOUZ fick lämna turneringen.

MOUZ-ledaren Kamil "siuhy" Szkaradek har skrivit ett inlägg på X där han beskriver hur det kändes för honom och MOUZ:

"Det var en skrämmande upplevelse för oss alla, från vårt perspektiv visste vi inte vad som pågick under en lång tid, vi fick lämna scenen TVÅ gånger och under detta kaos hörde vi skrämmande meddelande som visade sig vara fel, detta fick känslorna att stiga högt"

Den polska spelaren fortsätter med att säga att det var svårt att sätta sig ner och försöka spela som att ingenting hade hänt efter detta. Han säger också att han är glad att ingen blev skadad och skickar tack till säkerheten.

Läs även

#1(Med 6 svar)
30 mars 2024 kl 16:35
CelahiR
Säkerheten var/är under all kritik på det där eventet.
#2(Med 5 svar)
30 mars 2024 kl 16:39
Hallonkraem
Säkerheten var i nivå med alla andra CS-event. Den drogs också upp under matchen. Det han varit dålig länge. Idag är den rejält uppad!
#3(Med 4 svar)
30 mars 2024 kl 17:02
CelahiR
Så pass, ja det är klart den blir uppad EFTER att skit hänt och människor är traumatiserade. Idiotiska arrangörer som inte tar höjd för sånt här
#5(Med 3 svar)
30 mars 2024 kl 17:38
Serendipity
Det är väldigt lätt att sitta online och tycka saker man inte har all fakta om. Säkerheten i Royal Arena maxades sekunden PGL fick reda på streamen och är ännu större idag med hela scenen ombyggd under natten.

Varenda säkerhetsvakt som var tillgänglig kallades dit och varenda del av scenen var vaktad med ~2-3 meter mellan vakterna. Dom kom inte i närheten av spelarna och det var TACK VARE omständigheterna, inte på grund av dem.
#6(Med 2 svar)
30 mars 2024 kl 19:48
CelahiR
Det var inte en enda uniform som ingrep på aktivisterna under någon av filmerna så jag undrar vart dom vakterna tog vägen då? Jag har tillräcklig fakta för att göra min åsikt hörd. Att inte ha ordningsvakter eller motsvarande på plats under sådana hör evenemang är under all kritik. Massvis med människor på plats, det serveras alkohol och meningsskiljaktigheter kommer uppstå. Hade jag sett uniformerade vakter ingripa i filmerna hade jag inte varit kritisk, men eftersom att det inte syntes några och ingripanden blev klumpiga och ineffektiva pga det så blir jag kritisk.

Gör om och gör rätt, man har vakter för att sånt hör inte ska hända. Man kallar inte in vakter när skiten redan hänt. Lite som att använda bilbälte efter att du krockat.
#7(Med 1 svar)
30 mars 2024 kl 20:55
Hallonkraem
Personerna i gröna och blå kläder är vakter.
#8(Med 0 svar)
30 mars 2024 kl 22:18
CelahiR
Är dom utrustade med fängsel och batong? Annars är dom bara vanlig personal med texten "security" på. Jag har svårt att se hur min uppfattning ska kunna ändras :(
#4(Med 0 svar)
30 mars 2024 kl 17:21
Darcuz
Väldig svår situation
Du måste vara inloggad för att kommentera.