Bild: Hugo Hemberg/Fragbite

HeatoN efter Uppdrag granskning: "Kunde faktiskt inte ha brytt mig mindre"

HeatoN svarar nu för första gången på kritiken efter Uppdrag granskning.

Under onsdagen släppte SVT och Uppdrag granskning den en ny serie om skingambling. Den går under namnet Gambler och granskar skingamblingsidor samt deras marknadsföring. En som SVT försökte prata med var Emil "HeatoN" Christensen som är en av de största CS-streamarna i Sverige.

HeatoN har även samarbeten med dessa typer av sajter. Efter att serien kommit ut fick HeatoN flera frågor om detta. I en stream så svarade HeatoN nu på en chattares frågor om detta.

"Jag har ingen skyldighet att prata med SVT. Förlåt. Jag kunde faktiskt inte ha brytt mig mindre. Jag har inte bott i Sverige på tre år", säger HeatoN i en stream och fortsätter:

"Jag har inte så mycket att säga mer än att jag skäms inte för vad jag gör. Det är självklart så att, jag tror att alla normalbegåvande människor förstår väl självklart att både casesidor och i spel så hade det varit optimalt att ha en åldersgräns. Det är ju självklart, det är något vi måste återsträva."

HeatoN bor sedan flera år tillbaka i Spanien men enligt Spelinspektionen så är reklam för olicensierade casinon på svenska som riktas mot svenskar fortfarande i strid med spellagen. Detta trots att det sänds från utlanden.

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 18:51
quix
.
#2(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 19:14
PrinsessanQ
Förbjud spelbolagen och hasardspel i dataspel och kasta alla i fängelse. Ett jävla otyg som förstör barn, ungdomar men även vuxna. Väldigt få kan hantera det.
#3(Med 20 svar)
4 april 2024 kl 21:09
shirre
Heaton bevisar än en gång att han är en jävla sellout. Det är så tragiskt att det enda man bryr sig om är pengar. Han skiter fullständigt i om han bidrar till att förstöra unga människors liv.
#6(Med 19 svar)
4 april 2024 kl 22:35
vetten
Han ger ju tillbaka pengarna han får till sitt community genom kanalpoäng och giveaways, tvekar på att han tjänar mycket på sina gambling sponsorer.
#8(Med 18 svar)
4 april 2024 kl 22:43
PrinsessanQ
Tvekar du på att han inte tjänar lite på sina gamblingsponsorer? Det är ju enkom den största inkomstkällan för hans stream.
#9(Med 17 svar)
4 april 2024 kl 22:44
vetten
Han har fler företag än streamingen. Och ja han ger ut hundratusentals kr i giveaways och kanalpoäng varje månad.

Såklart han tjänar något på det, men han ger nog tillbaka 80-90%.

ja säger inte att det gör det moraliskt rätt, men han använder inte pengarna för att resa till Bahamas liksom.
#10(Med 15 svar)
4 april 2024 kl 22:49
PrinsessanQ
Haha, han bor i Marbella mannen, så det är precis det pengarna går till. Hur naiv är du? Det är hutlösa summor som gamblingsponsorerna kastar på streamers. Tror du han sitter och spelar för sina egna pengar varje kväll och att han personligen står för alla giveaways och skins som han lottar ut?
#12(Med 14 svar)
4 april 2024 kl 22:52
vetten
Tror du han sålde NIP gratis eller? hehe

Och vart har ja sagt att han spelar med sina egna pengar? Han är fullt öppet med att saldot han har på sidorna inte är riktiga. Och ja han står personligen för alla giveaways, han lottar ju ut dem själv på stream.
#13(Med 13 svar)
4 april 2024 kl 22:56
PrinsessanQ
Det han lottar ut kommer från hans sponsorer.

Heaton har blåst alla han har jobbat med och nu blåser han er som tittar på honom.
#14(Med 12 svar)
4 april 2024 kl 23:01
vetten
Ja dem på discord, menar ju dem han lottar ut on stream. Och vem fan blåser han? Han är öppen om hur dåligt spel är och att man förlorar i slutändan, att endast spela med pengar man har råd att förlora. Väldigt sträng med att ifall man vinner giveaways och är U-18 från gambling hemsidor så får man inte priset. Även öppen med hur mycket han själv förlorar.

Sorry alltså men dessa individer hade bettat utan Heaton också, det är inte så att han missleder folk till gambling direkt. Är upp till individen själv ifall man vill spela eller inte, tar man inte Heatons råd, unloku.
#15(Med 1 svar)
4 april 2024 kl 23:00
PrinsessanQ
Suck. Ingenting av det han lottar ut på sin stream betalar Heaton ur sin egna ficka. Alla skins, energidrycker, tröjor, datorer etc kommer från hans sponsorer.
#16(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 23:02
vetten
La en edit på #14.

Ja no shit hans sponsorer betalar det, hur tror du han hade fått ihop det annars?? Dust2 använde sig också av en gambling sponsor när dem började, vette fan var den är nu dock. Men dem fick ingen kritik
#20(Med 2 svar)
5 april 2024 kl 10:58
Lefflan
Har du samma resonemang gällande knarklangare? Dom som köper knark hade gjort det ändå. Och om knarklangaren säger till alla potentiella köpare "Använd ansvarsfullt, köp inte för pengar ni inte har" så är han helt plötsligt en nice guy.
#21(Med 1 svar)
5 april 2024 kl 11:48
vetten
Ifall spelaren aka knarklangaren redan är beroende så finns det inget Heaton kan göra ju. Individen kommer ju bara gå till någon annan. Sedan att jämföra knarklangare med detta, är inte jätte klokt men ok.
#28(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 15:24
Lefflan
Hur är det inte jämförbart? Spelmissbruk är en verklig sak, precis som drogmissbruk.
#22(Med 6 svar)
5 april 2024 kl 11:58
shirre
Sorry, men att tjäna hundratusentals kronor i månaden på gambling (om inte miljoner) och sedan försvara det med att "kom ihåg att ni måste vara 18" när sidorna har gör reklam för inte har någon som helst ålderskontroll motsäger precis allt med ditt argument. HeatoN är en sellout, han bryr sig inte ett jävla skit om folk hamnar i gamblingträsket för han tjänar pengar på det. Det är extremt jävla illa och det vet han om. Han är förstörd av pengar.
#23(Med 5 svar)
5 april 2024 kl 12:42
vetten
Okej, då är basically 99% av alla i scenen en sellout, inkluderat sidan du skriver på just nu. It is what it is, ja är inte själv ett stort fan av det. Men är inte blind för verkligheten
#24(Med 1 svar)
5 april 2024 kl 13:26
Hallonkraem
Tjena! Vi har inte några annonser för några olicensierade spelbolag. Annonserna som syns på sidan är för BitSkins, en marknadsplats för skins, POWER vilket är en elektronikkedja och Bet365 vilket är en licensierad plattform i Sverige!
#26(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 13:42
vetten
Hmmm ja tyckte jag såg någon form av gambling sponsor i början av hemsidans start, kan ha fel dock. Ber om ursäkt ifall ja har fel o7

Edit: Men dock är inte HLTV sponsrat av CSGO Empire? Ni är ju en del av HLTV.
#25(Med 1 svar)
5 april 2024 kl 13:28
krulletmeister
Saxar tråden lite, Heaton kör ju ofta sina BONUS BONUS BONUS streams, där det är helt fritt att ställa upp även om man är 12 år, inte så att han gör en ålderskontroll innan en vinst ska gå till någon utan det gör han sen (säger han iaf) vilket e bra. Men han kan ju faktiskt sitta o spela pengar åt en 12 åring.
#27(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 13:37
vetten
mm ja vet men de viktigast är ju som du säger, att han gör checken efteråt och att 12 åringen inte får fatt på pengarna, för att det kan leda till stora problem 100%
#29(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 17:11
shirre
Det är extremt stor skillnad att göra reklam för legala sidor och aktivt kampanja för illegala sidor. Allt HeatoN gör är att promota skiten. Han har fan inget content på sin stream förutom det. Jag har full förståelse för streamers som nappar på erbjudanden från vissa sidor om man kan stå för det. Det HeatoN gör är på en helt annan nivå. Hela hans stream kretsar kring det.
#11(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 22:49
PrinsessanQ
Haha, han bor i Marbella mannen, så det är precis det pengarna går till. Hur naiv är du? Det är hutlösa summor som gamblingsponsorerna kastar på streamers. Tror du han sitter och spelar för sina egna pengar varje kväll och att han personligen står för alla giveaways och skins som han lottar ut?
#4(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 22:03
Gopher666
Fy fan vad osympatiskt
#5(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 22:03
Serendipity
Heaton hade nog inte många esportintresserades respekt kvar, så tyvärr inte särskilt oväntat. Givetvis tråkigt.
#7(Med 0 svar)
4 april 2024 kl 22:41
PrinsessanQ
Heaton bedrog fifflaren och alla spelare i NIP och tog deras pengar. Att han nu sitter och spelar "jesus" inför sitt community och där alla hans tittare minst en gång i timmen skickar långa texter till honom där man hyllar honom för hans "värdegrund" och "empati" är sinnessjukt skrattretande. Han är och har alltid varit en sociopatisk grifter.

Se videon med fifflaren här: youtube.com/watch?v=mHpusnw0WQo
#17(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 06:03
CelahiR
Så låter man enligt mig om man vet att man gör något dumt men gillar pengar. Walle får helt enkelt bli min nya hjälte, han delar åtminstone mina värderingar om det ämnet.
#18(Med 1 svar)
5 april 2024 kl 09:08
Darcuz
Vet inte riktigt vad man ska säga. Men att inte bry sig är helt orimligt. SVT gav han och Sampe flera chanser att förklara deras vinkel och där de till och med kan svara på kritik och säga som det är. Heaton verkar va en skön och trevlig person på streamen vad jag har sett men i slutändan har alla något gemensamt och det är att fixa mat på bordet. Förstår att han behöver inkomst men snälla ställ upp i en intervju för att detta ger mig direkt inga positiva funderingar kring Heaton.
#19(Med 0 svar)
5 april 2024 kl 10:47
Lefflan
HeatoN är en säljare och affärsman, Gundersen från NiP gav också ett väldigt trevligt intryck ytligt sett men bakom stängda dörrar är det en helt annan sak. Att inse att Heaton inte är den jag trodde han var under alla dessa år sedan jag själv växte upp med honom som en förebild är en av de största besvikelserna för mig inom E-sport och något som var väldigt svårt att acceptera. Det är tråkigt men tyvärr sant.
#30(Med 0 svar)
6 april 2024 kl 10:54
Wiggen
Att folk fortfarande står bakom Heaton är för mig helt ofattbart. Efter allt som hände i NIP och nu detta. Den människan har bevisat gång på gång att han kan gå över lik för lite stålar. Läskig typ.
Du måste vara inloggad för att kommentera.