Alliance överlever i YaLLa Compass – slår ut HAVU

Det svenska laget har säkrat sin första vinst i turneringen.

Alliance fick en tuff start i YaLLa Compass Spring när de förlorade två raka matcher mot Amkal och Bleed. Idag fortsatte de turneringen mot det finska laget HAVU. Allt startade på det finska lagets kartval, Ancient.

HAVU inledde starkast med att vinna den inledande pistolrundan samt rundan som följde. Det blev en jämn första halva som slutade 6-6. Efter detta tog dock Alliance kommando. Svenskarna dominerade på sin T-sida och stängde matchen med 13-8.

Näst på tur var Anubis och nu fick HAVU starta på den lättare T-sidan. Alliance kunde vinna pistolrundan på sin CT-sida men HAVU vann rundan som följde och kunde efter detta ta kommando. Det finska laget fick med sig åtta rundor till sidbytet. De fortsatte starkt på sin CT-sidan och vann kartan med 13-7.

Sista och avgörande kartan blev Overpass och nu vände matchen helt. Svenskarna vann hela tolv raka rundor på sin CT-sida. Det blev dock inte 13-0 i matchen. HAVU kunde vinna de tre första rundorna på sin CT-sida men där tog det stopp, 13-3 till Alliance som överlever i turneringen. HAVU är utslagna med 0-3 i matcher.

Läs även

#1(Med 0 svar)
15 april 2024 kl 18:01
CelahiR
Härligt, alliance går trögt just nu
#2(Med 0 svar)
17 april 2024 kl 12:27
Darcuz
Heja Alliance!
Du måste vara inloggad för att kommentera.