upE spelar inte i ett svenskt lag för första gången i sin karrär.

upE går med i brittiska Viperio

Svenska 19-åringen har ett lag för första gången sedan 2023.

Brittiska Viperio byggde om sitt lag förra året. Den brittisk-irländska femman fick gå och skrev på för Verdant, medan en ny mixad europeisk lineup tog form. Två brittiska spelare var del av det nya laget, men båda har nu ersatts. Ena platsen gick till tidigare Kappa Bar-spelaren Markus "upE" Johansson.

19-åringen slog igenom i slutet av 2022 som del av mixen Goodfellas tillsammans med Jacob "jocab" Nerheden och Tim "TIMhehe" Hennichs. Kärnan i laget kom att bilda The Prodigies Sweden, ett lag som drevs av spelaragenturen Prodigy Agency för att hjälpa spelare få speltid samtidigt som man var kontraktlösa. Projektet bar frukt och inför vårsäsongen 2024 skrev The Prodigies Sweden på för Kappa Bar. Efter en relativt fruktlös början på året för Kappa Bar har nu upE lämnat laget för grönare marker i väst.

Svensken har redan spelat tretton kartor för sitt nya lag, i United21 Season 14 och det stängda kvalet till CCT Season 2. Nästa utmaning för upE blir play-in matchen i CCT-kvalet som spelas imorgon. Vinst där innebär vidarekval till huvudturneringen där bland andra Eyeballers redan är inbjudna.

Läs även

#1(Med 0 svar)
20 april 2024 kl 10:07
Darcuz
Blir en bra erfarenhet för han!
#2(Med 0 svar)
20 april 2024 kl 10:58
CelahiR
Kul att iaf internationella lag finner intresse i våra talanger. Väldans bra erfarenhet
Du måste vara inloggad för att kommentera.