Lilmix vidare till LAN-finalerna i Elitserien efter övertidsdrama – slår ut Lemondogs

Lilmix säkrar den näst sista platsen.

Idag spelades den tredje kvartsfinalen i Elitserien. Där ställdes Lilmix och Lemondogs mot varandra och det var Lilmix som gick in som stora favoriter. Matchen startade på Mirage där det var Lemondogs som var det starkare laget. De hade kontroll över majoriteten av kartan och stände den med 13-8. Jonas "hemzk9" Rantamäki spelade riktigt fint och stlutade kartan med 25 frags.

Näst på tur var Ancient och här blev det jämnare. I halvtid stod det 6-6 men efter detta började Lemondogs dra ifrån. Lilmix höll sig kvar så gott de kunde men Lemondogs var först till tolv rundor.

Nu hade Lemondogs en ledning på 12-10. Då klev Alex "poiii" Nyholm Sundgren och smällde tre stycken Deagle-HS för att hålla Lilmix vid liv. De vann även rundan som följde för att ta karta till övertid. Där vann Lilmix de två första rundorna men Lemondogs utjämnade direkt. Lilmix lyckades dock tillslut stänga kartan med 16-14. poiii slutade med 39 frags.

Avgörande kartan blev Inferno och denna gången var det Lilmix som satt i förarsätet. De kunde nu få med sig åtta rundor från sin CT-sida och vann även pistolrundan på sin T-sida. De fortsatte rulla på efter detta stängde kartan med 13-5.

Lilmix är därmed vidare till LAN-slutspelet som spelas på Dreamhack Summer. Den sista platsen avgörs på torsdag mellan Young Gods och plusW.

Läs även

#1(Med 0 svar)
28 maj 2024 kl 20:40
Qwark
#lilfam
#2(Med 0 svar)
29 maj 2024 kl 08:12
CelahiR
Stort grattis! Blir tajta LAN finaler :D
#3(Med 0 svar)
29 maj 2024 kl 12:56
Darcuz
Ggwp
Du måste vara inloggad för att kommentera.