NiKo: "Någon gång under min karriär kommer jag att bli en IGL"

NiKo vill bli IGL någon gång i framtiden.

G2 Esports vann under helgen Intel Extreme Masters Dallas. Detta trots att deras IGL Rasmus "HooXi" Nielsen inte deltog. Istället så tog Nikola "NiKo" Kovač över IGL-rollen. Detta är något han också gjort tidigare under sin karriär till blandade resultat.

Efter vinsten så pratade vår systersajt Dust2.us med den bosniska stjärnan. De frågade då såklart om IGL-rollen är något som NiKo har funderat på att satsa på igen.

"100% någon gång under min karriär kommer jag att bli en IGL. Det kommer inte att hända än, men jag har haft det i tankarna under en ganska lång tid. Jag vet hur jag vill avsluta min karriär och det kommer definitivt att bli som IGL eftersom jag tror att det är min styrka", sa NiKo i intervjun.

NiKo skulle inte vara den första stjärnan som bytte över till ledarrollen senare i sin karriär. Richard "Xizt" Landström var från början en stjärnspelare men tog snabbt över ledarrollen i NIP i början av CS:GO. Senaste proffset som gjort detta är Nicolai "device" Reedtz som så sent som i år valde att axla IGL-rollen i Astralis.

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 juni 2024 kl 20:13
CelahiR
Känns som den naturliga vägen framåt för veteranerna. När aimet och kvickheten inte längre håller kanske taktik och nerver är vad som får dom att hänga med ett par år till?
#2(Med 0 svar)
4 juni 2024 kl 21:34
Darcuz
Ett bra val för att förlänga karriären
Du måste vara inloggad för att kommentera.