cadiaN får vinka adjö till amerikanska storlaget.

Liquid bänkar cadiaN: "Blev inte som vi hade hoppats"

Ryktena stämmer – Liquid väljer att byta IGL.

Tidigare i vår rapporterade HLTV.org om att Casper "cadiaN" Møller hängde löst som IGL för Team Liquid. Bara en dag in i speluppehållet besannas ryktena då Liquid idag annonserade att cadiaN bänkas från laget.

På X skriver organisationen:

Idag flyttar vi cadiaN från den aktiva femman till bänken med målet att utforska en transfermöjlighet. Vår tid tillsammans blev inte som vi hade hoppats men vi vet att han har en ljus framtid framför sig. Vi kommer arbeta nära med Casper medan vi utforskar alla möjligheter framöver.

Under tiden med cadiaN som lagkapten har Liquids resultat varit varierade. Trots att man spelat flera stora LAN-turneringar och tagit sig till slutspel flera gånger har man också haft nederlag. Laget misslyckades bland annat med att ta sig till Majorn i Köpenhamn efter fiasko i den amerikanska RMR-turneringen.

Samtidigt ryktas Liquid förhandla med brasilianska Furia för att sälja Felipe "skullz" Medeiros, också han en spelare som inte levt upp till lagets förväntningar. Om försäljningen går igenom blir tre spelare kvar i laget med start på nästa turnering i slutet av juli.

Angående cadiaN:s egen framtid är det oklart. Danska lagkaptenen tog Heroic till stora framgångar under 2022 och 2023 men uteslöts ur laget efter interna problem med Martin "stavn" Lund och Jakob "jabbi" Nygaard som senare flyttade till Astralis.

cadiaN var en kandidat för att ta över IGL-rollen i Ninjas in Pyjamas när ombyggnaden påbörjades förra hösten men valde istället att gå med i Liquid. Trots misslyckandena med Liquid ska 28-åringens förmåga inte underskattas och med "silly season" i full gång är det sannolikt att han kan landa på fötterna i ett bra lag.

Liquid är nu:

Kanada Keith "⁠NAF⁠" Markovic
Mareks "⁠YEKINDAR⁠" Gaļinskis
Brasilien Felipe "⁠skullz⁠" Medeiros
Kanada Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken

Brasilien Wilton "⁠zews⁠" Prado (tränare)

Danmark Casper "⁠cadiaN⁠" Møller (bänkad)

Läs även

#1(Med 0 svar)
18 juni 2024 kl 06:21
CelahiR
Ja det var tråkigt, hoppas han hittar något annat lag som förtjänar honom :)
#2(Med 2 svar)
18 juni 2024 kl 08:44
Axelious
-jack +Cadian?????
#4(Med 1 svar)
18 juni 2024 kl 20:09
CelahiR
Släpp det där nu, Jack sitter säkert baserat på allt som hänt nyligen och om cadian någonsin varit ett alternativ så hade Jack blivit bänkad fram tills nu när cadian ersätter.
#5(Med 0 svar)
18 juni 2024 kl 21:20
Axelious
Hehe nej var inte riktigt seriös, därav alla frågetecken. Tror väl inte ens han pratar svenska? Fnatic hade inte varit omöjligt för Cadian, dock!
#3(Med 0 svar)
18 juni 2024 kl 09:56
Darcuz
Tråkigt.
Du måste vara inloggad för att kommentera.