Counter-Strike firar 25 år idag

Världens bästa spel firar 25 år.

Två studenter började under 90-talet skapa en modifikation till spelet Half-Life. Efter mycket om och men släppte de tillslut den första betan till moden de valt att kalla Counter-Strike. Detta är idag 25 år sen. Spelet blev så populärt att Minh "Gooseman" Le och Jess Cliffe anlitades av Valve och år 2000 släpptes den första officiella versionen av spelet.

Spelet fortsatte utvecklas under flera år och 2003 släpptes version 1.6, det som originalspelet fortfarande kallas idag. 2004 släpptes det nya spelet Counter-Strike: Condition Zero. Det var praktiskt taget en omskinnad version av 1.6 men som även hade ett single player-läge. Spelet tog aldrig över 1.6 men spelades fatkiskt under en professionell turnering, World Cyber Games 2004.

Redan samma år släpptes Counter-Strike: Source. Detta använde sig utav den nya Source-motorn som Half-Life 2 också använde. Många föredrog fortfarande och scenen splittrades nu. 1.6 var det större spelet men i vissa regioner var Source det större spelet. Spelen slogs inte samma fören 2012 när Counter-Strike: Global Offensive släpptes.

Det var med CS:GO som spelet växte till vad det är idag. De två splittrade världarna slogs samman och flera nya fans hittade spelet över åren. Detta spelades fram till förra året när Counter-Strike 2 kom ut, den riktiga uppföljaren till Counter-Strike på den nya Source 2-motorn.

Många hoppas nu på att en stor uppdatering ska komma för att fira världens bästa spels födelsedag.

Läs även

#1(Med 0 svar)
19 juni 2024 kl 11:35
CelahiR
Ha den äran :D
#2(Med 0 svar)
19 juni 2024 kl 20:40
Darcuz
Grattis!
Du måste vara inloggad för att kommentera.