Ett av Counter-Strike:s största mysterium: vad hände med 5W?

Thomas om joels tidigare lag: "Ägaren verkar vara någon bonde som odlar aloe vera"

I en intervju med HLTV.org berättar joels tidigare lagkapten om det märkliga laget.

Tidigare i vår hittade Joel "joel" Holmlund ett nytt lag. Tillsammans med bland andra Thomas "Thomas" Utting skrev han på för den okända organisationen 5W, baserad i Bangalore i Indien. Kort därefter lämnade laget organisationen samma dag som de vann turneringen Regional Clash Arena och anklagade ägarna för att ha bedragit dem med tomma löften.

Den bisarra situationen har väckt mycket uppståndelse och Thomas berättar nu om situationen i en intervju med HLTV.org.

Från början höll jag på att bygga ett lag åt Into The Breach, med spelare som smooya. Efter några veckor fick jag erbjudandet att gå med i 5W, vilket verkade bra för mig på pappret: det var en risk jag ville ta för att pusha mig själv åt ett nytt håll för att utveckla mina nya förmågor.

Brittiska IGL:en berättar att han var försiktig i början, men trots stegen som togs för att bygga tillit mellan laget och organisationen började det hända konstiga saker.

När jag diskuterade det med min agent så hade vi reservationer, men vi tyckte att laget byggdes med omsorg och med rätt roller, positioner och personligheter, så det var då jag beslutade mig för att ta risken och gå med dem.

Jag bad om lön på förhand för att se till att det inte var något fult spel så vi kunde börja träna och utveckla laget. De betalade, vilket byggde tillit mellan mig och de så kallade ägarna, så jag började arbeta med att få ihop projektet.

Efter trettio dagar började konstiga beslut fattas. Vår manager, som var vår enda kontakt med ägarna, sparkades från företaget och sen försvann även personen ansvarig för sociala medier som slutade göra sitt jobb. De försökte nå oss flera gånger och hitta någon kanal till vår tränare, Loord, men de var väldigt långsamma att svara på mail och våra frågor, innan de till slut slutade maila helt och hållet och inte kommunicerade alls med oss.

Det var då vi bestämde oss att vi var ett framgångsrikt lag där allt klickade väldigt snabbt och beslöt därför att lämna organisationen — jag tror inte ens de brydde sig länge — och började leta efter alternativ för att hålla ihop laget.

Thomas berättar också att han än idag vet väldigt lite om vilka ägarna ens var och att han betraktar de uteblivna pengarna som förlorade.

Jag tror hela situationen med 5W och pengarna de är skyldiga oss spelare aldrig kommer lösas. Det verkar som den konstigaste scam:en jag någonsin sett; de betalade hälften av lönerna och försvann utan minsta knyst. Om vi ska ta upp det i rätten måste vi resa till Indien och för totala summan de är skyldiga oss är det inte värt det.

Hela utvecklingen gör mig fortfarande förbryllad, det är helt ologiskt och ägaren verkar vara någon bonde som odlar aloe vera. Helt ärligt, till alla som läser detta: ja, jag vet att det är jättekonstigt och att deras kopplingar till indisk esport eller esport överlag var väldigt uppblåsta. Det var svårt eftersom jag aldrig haft med den indiska scenen att göra eller känt någon därifrån personligen.

Sedan uppbrottet med 5W har joel själv hittat ett nytt lag och planen för Thomas är inte att hålla ihop laget.

5W-projektet är helt upplöst och alla spelarna har fria tyglar att leta lag på egen hand. Angående ifall spelare kommer hålla ihop så tror jag inte kärnan kommer göra det. joel har redan gått vidare och jag letar efter något med stabilitet och mer långsiktigt för att fortsätta bli bättre och pusha ett lag till topp 30 och tillbaks till Majorn.

Läs även

#1(Med 0 svar)
30 juni 2024 kl 15:45
CelahiR
Jag tycker dom borde resa till Indien och ta upp det i rätten. Utan straffrättsligt ansvar kommer folk fortsätta scamma
#2(Med 0 svar)
30 juni 2024 kl 18:55
Darcuz
Helt sjukt
Du måste vara inloggad för att kommentera.