susp och phzy talar om deras tidigare lag inför flytten till Wildcard.

Stor intervju med phzy och susp: "Metizport gjorde fel" – del 1

Svenskarna berättar om sina tidigare lag.

Under söndagkvällen annonserades svenska spelarna Tim "susp" Ångström och Love "phzy" Smidebrant som del av det amerikanska laget Wildcard. Svenskarna hade tidigare länkats till laget i en rapport av Dust2 Sverige i samarbete med Dust2.us.

Ludvig "quacke" Nilsson satt ner med susp och phzy för en stor intervju i två delar. Svenskarna diskuterar här phzy:s självkänsla i Kina, framgångarna i BLAST Showdown, samt susp:s bänkning i Metizport.

Grattis till nya laget! Hur känns det att ha flyttat till Amerika?

phzy: Ja, tack tack! Vi är fortfarande hemma, vi båda väntar lite på att allt ska fixas så att säga. Men det ska bli skitkul att åka dit sen!

Okej, men är det inte så att ni har match om ungefär två dagar? Hur kommer det funka?

phzy: Ja, egentligen skulle vi ha official nu idag, eller inatt, men den har blivit flyttad. Vi får köra hemifrån helt enkelt, har börjat pracca en del också nu hemifrån.

Om vi börjar lite med bakgrunden till den här flytten, och börjar med dig phzy. Det är inte första gången du flyttar till en ny världsdel, senast såg vi dig i kinesiska Rare Atom. Vad tar du med dig från den tiden som du tror kan vara användbart här?

phzy: Bra fråga! Det är båda två regioner som är lite sämre än EU, om man kollar på pappret liksom. En sak som jag tar med mig är att jag behöver inte försöka att äga alla hela tiden, utan de kommer peeka i mitt crosshair också, jag kan stå still lite.

Samtidigt tar jag med mig att man redan har varit så långt från vänner och familj en gång innan en del tid. Det hjälper väl om man vet hur det kommer vara liksom. Nu har jag också susp med mig så det ska bli gött att ha med sig en till svensk också. Innan så var det ju jag, två finnar och en ungrarer. Men nu har jag ändå med mig en liten del av hemmet till USA, så det känns gött.

Det är ju som du säger, många har ju kallat det lite för en "farming"-period för dig, Asien är ju generellt en region med något enklare motstånd än Europa och du snittade hela 1.33 i rating under tiden med laget. Upplevde du att motståndet var enklare än vad det är hemma i Europa?

phzy: Ja, det är klart det är enklare, det finns ju färre bra lag. Sen så tycker jag ändå att de flesta spelarna skjuter tillräckligt bra i Asien, det är bara att de inte är jättesamspelta som lag kanske. Man märker ändå att den individuella nivån är ganska hög när man möter lag som MongolZ, Lynn Vision, NewHappy som inte finns längre.

Nivån är ju där, liksom, det är bara att de kanske inte riktigt har lagspelet, så man kan komma undan som AWP:er med att få en kill utan att bli flashad eller tradead direkt och det hjälper ju såklart.

Eran sista HLTV-match var också i Europa i BLAST Showdown där du i synnerhet gjorde en väldigt stark match mot Cloud9. Vad betyder en sån match när man spelar så bra mot ett lag som Cloud9 och spelarna de hade då?

phzy: Asså jag sökte väl också i banorna och undrade, är jag verkligen bra eller möter jag bara sämre motstånd i Kina? Jag hade ju inte spelat CS2 i Europa ens så jag visste inte nivån riktigt.

Så det var verkligen en confidence boost att kunna mäta sig med Cloud9, jag tror det var viktigt både för mig men också lag som kanske kollade och var intresserade och ställde sig samma fråga som jag ställde mig själv.

Om vi vänder oss till susp, som nådde kanske dina högsta höjder hittills med Metizport. Vad var det som klickade efter du och ztr gick med i laget som lyfte er så snabbt?

susp: Jag tror verkligen att det var våran kemi i laget. Många kanske ifrågasätter att vi blev bänkade, det måste ha betytt att vi hade något problem med laget, men det hade vi verkligen inte. Spelade med min tvillingbror, Adam, nilo också som jag känner även utanför CS. Vi har hängt med varandra innan vi ens började spela CS i verkligheten också.

Så det var verkligen så att kemin satt, vi hade alla delar av pusslet, det enda vi inte hade var tiden att spela. nilo och adamb gick ju i skolan, men vi var såpass nära att vi satt med varandra hela tiden i TeamSpeak. Även fast vi inte praccade satt vi och jobbade tillsammans.

Ja, du fick ju också spela med din tvillingbror, Adam, är det något du skulle vilja göra igen?

susp: Ja, 100%. Det är någonting jag vill göra igen. Jag tycker han är jätteduktig och vi klickade som fan när vi spelade.

Hur kändes det att spela i ett svenskt lag efter en karriär där du spelat i många internationella femmor?

susp: Det var ju helt klart en förändring att gå från att spela fulltid och verkligen sitta och nöta hela dagarna med en femma, till att sen ha det nästan lite mer som en hobby. Vi praccade på kvällarna när vi kunde och vi hade så jävla mycket matcher så det var nästan bara match på match på match.

Sen mötte vi väl inte jättemycket svenska lag och hängde i den svenska scenen, utan vi tog oss upp ganska snabbt till högre banor och kvalade upp oss, gick upp i ranking och allting. Men det var riktigt kul att spela med svenskar.

Ganska överraskande så bänkades du sedan också, bara två månader ungefär efter du förlängde ditt kontrakt med laget. Hur upplevde du det beslutet och från ditt perspektiv varför tror du det blev så?

susp: Det kan jag nog inte riktigt svara på, jag tror jag vet inombords varför de valde att göra det beslutet. Alla orgor måste ju tjäna pengar, det är ju självklart att när Plopski kommer upp som en free agent och samtidigt har vi gjort så bra ifrån oss så de kan sälja oss.

Att plocka upp Plopski för en gratispeng och sen veta att man kan sälja han i framtiden, plus sälja mig. Han är så pass duktig spelare också så att de förlorar nog inte jättemycket om man ska vara helt ärlig. Så det är ett val jag förstår av dem.

Sen tycker jag att det kommit ut lite på fel sätt, de har kommenterat det eller lagt ut det på fel sätt att vi hade någon fel typ av struktur, men det är väldigt svårt att ha. Jag tycker också Metizport gör fel som går ut med det att de hade högre mål, men jag vet inte vad för typ av mål man kan sätta på ett lag som spelar halvtid.

Också du hade stor framgång i BLAST Showdown, där ni besegrade Falcons med s1mple och Monte, till och med vann en karta mot Spirit och donk. Hur långt kände du att ni kunde gå som lag efter den turneringen?

susp: Efter det så var det ju väldigt tätt med matcher och allting. Vi fick väldigt mycket invites och jag tycker vi gjorde fel som tackade ja till så mycket. Innan BLAST satte vi oss verkligen ner och nötade, nötade, nötade. Vi praccade, kom med nytt, det var en turnering vi verkligen lade ner tid på.

Det kände jag att vi inte kunde göra i de andra turneringarna på samma sätt eftersom det blev så mycket på varandra. Hade vi gått över till fulltid hade vi kunnat göra många fler runs, kanske till och med komma upp på en stabil topp 20-plats och hålla oss kvar där.

I andra delen av intervjun pratar phzy och susp om flytten till Nordamerika och varför det blev just Wildcard. Den släpps imorgon vid 15:00 här på Dust2.se.

Läs även

#1(Med 0 svar)
16 juli 2024 kl 16:39
walleDA1337
Mycket intressant!
#2(Med 0 svar)
16 juli 2024 kl 16:52
Axelious
Verkligen intressant, Susp bekräftar det man misstänkte men ändå inte riktigt trodde med Metiz!
#3(Med 4 svar)
16 juli 2024 kl 18:55
CelahiR
Jävla vad bra! Intressant att höra att Metiz kanske bara behövde en bra ursäkt att bönka susp för att kunna plocka plop. Dumt nog blev den braiga ursäkten urusel och organ sjönk i mina ögon.
#4(Med 3 svar)
16 juli 2024 kl 20:09
krulletmeister
SITT NER I BÅTEN
#6(Med 2 svar)
17 juli 2024 kl 06:15
CelahiR
Lite självkritik fixat du välj? ;)
#7(Med 1 svar)
17 juli 2024 kl 10:12
krulletmeister
BÅT!
#8(Med 0 svar)
17 juli 2024 kl 22:08
CelahiR
Ostbåge!
#5(Med 0 svar)
16 juli 2024 kl 21:09
Darcuz
Bra intervju! Jätteroligt att höra deras tankar!
Du måste vara inloggad för att kommentera.