BetBooms Magnojez är en av spelarna som varit aktiv på sociala medier.

BetBoom drar sig ur Skyesports Masters efter stor problematik

Dåliga träningsrum, stora förseningar, strömavbrott och dåligt internet.

Idag gick dagen av stapeln i Skyesports Masters, en turnering anordnad av den indiska organisatören Skyesports. LAN-turneringen spelas i Mumbai och flera internationella lag har bjudits in. Bland annat Bleed med Hampus "hampus" Poser och Tim "nawwk" Jonasson deltar.

Redan innan första matchen var det dock stor uppståndelse på sociala medier kring träningsrummen. Flera klipp och bilder kom fram där lagen visade utslitna musmattor, datorer vars minnen inte rensats eller nådde mer än 200 FPS i spelet, bord av dålig kvalité samt en till synes osammanhängande mängd gaming-stolar.

Flera av dessa påståenden kommer från ryska spelares Telegram-kanaler och har sedan översatts och lagts ut på X. Turkiska Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş vittnar om spikar i träningsrummens bord medan Kirill "Magnojez" Rodnov delar en video som visar de skadade borden och märkliga urvalet av gamingstolar.

Under första tävlingsdagen blev det ännu mer problem. Första matchen, del av gruppspelet som var planerat att spelas från spelarnas hotell, försenades först med flera timmar och bäst-av-ett-matchen mellan The MongolZ och True Rippers tog över tre timmar att avsluta. Detta eftersom man fått problem med ström och internet mitt i matchen. Vissa videor verkar också visa att det regnar in i lokalen.

Det var också den enda matchen som spelades idag innan arrangören meddelade att samtliga resterande matcher skjuts fram till morgondagen. Enligt videor publicerade av Aurora-spelare kan det nu vara så att arrangören ska flytta hela turneringen till ett online-café och eventuellt kommer lagen inte kunna använda träningsrummen alls under resten av turneringen, utan kommer bara spela tävlingsmatcher.

Det hela har nu kommit till sin spets – ryska BetBoom drar sig ur turneringen helt och hållet på grund av arrangörens misslyckanden. "På grund av löften som inte hållts angående förhållanden och misslyckade försök att lösa problemen med organisatörerna har BetBoom Team nu beslutat att dra sig ur Skyesports Championship" skriver laget i ett inlägg på X. "Vi tror på att en rättvis tävling kräver en jämn spelplan vilket just nu inte är fallet."

Än så länge har de svenska Bleed-spelarna hampus och nawwk inte kommenterat turneringen offentligt, men deras tränare Aleksandar "kassad" Trifunović har gjort flera inlägg på X med både bra och dåliga reaktioner över arrangemanget.

Läs även

#1(Med 0 svar)
23 juli 2024 kl 20:32
CelahiR
Usch så tråkigt med oseriösa aktörer
#2(Med 0 svar)
23 juli 2024 kl 22:10
Darcuz
Katastrof
Du måste vara inloggad för att kommentera.