Flera profiler kommenterar bannen

Communityn reagerar på joels bann: "Kanske hade jag rätt om joel trots allt"

Vad tycker CS-världen om joels bann?

Joel "joel" Holmlund blev igår bannad av antifusket Akros. Antifusktillverkarna säger att det inte finns någon chans att bannen skulle vara felaktig. Många profiler inom CS-scenen har valt att kommentera händelsen.

En av dessa är Alfred "RuStY" Karlsson. Den svenska spelare påstod att joel fuskade när ESIC gick ut med att de hade en utredning om spelaren kring matchfixing. Detta i en Tweet som han senare raderade. "Kanske hade jag rätt om joel trots allt", skriver nu RuStY på X.

RuStY utvecklar och säger att han började få dessa tankar redan innan han blev bänkad av Godsent. Detta byggde han på comms och dylikt när de spelade. Han säger att han inte var osäker på detta men att han inte hade bevis.

Även en annan av joels tidigare lagkamrater Owen "smooya" Butterfield har valt att kommentera och känner sig orolig över att andra spelare kan vara fuskare: "Om joel fuskade hela tiden (vilket jag callade), hur många andra jävlar fuskare då också."

Journalisten Richard Lewis gav också han sina tankar: "Wow, Joel är inblandad i något oetiskt igen. Vem kunde ha sett det komma. Påminnelse om att han jämförde sig själv med Kobe Bryant, David Goggins och Martin Luther King när han fick chansen att gå med i TSM efter att ha blivit unbannad av ESIC.Svårt att förstå denna nivå av clowneri."

Den franska coachen Steeve "Ozstrik3r" Flavigni säger att han förstår att det kan vara lockande med tanke på hur mycket pengar som står på spel. Han säger dock också att straffet måste vara hårt för att skrämma bort andra från att göra detta.

Läs även

#1(Med 7 svar)
5 augusti 2024 kl 13:29
CelahiR
Nu saknas väl bara att Akros går ut med att det var ett misstag för att fullborda cirkusen xD men jag hoppas för kommunityns skull att det blir klubbat svart på vitt att han fuskat och att det inte handlar om att Akros reagerat på bakgrundprogram som typ streaming eller Spotify.
#2(Med 6 svar)
5 augusti 2024 kl 15:40
Gopher666
Det är redan klubbat.
#4(Med 5 svar)
5 augusti 2024 kl 15:43
CelahiR
Att Akros säger att deras programvara är 99% felfri är inte att klubba något alls så länge som folk fortfarande blir oskyldigt dömda. Så jag hoppas att fler bevis inkommer.
#5(Med 4 svar)
5 augusti 2024 kl 15:49
Gopher666
Dom har ju gått ut med att det är 0% chans att det är en felaktig ban.
#6(Med 3 svar)
5 augusti 2024 kl 16:02
CelahiR
Ja Akros själva ja, som inte möjligen kan säga att deras egna system gjort fel? :)
#7(Med 2 svar)
5 augusti 2024 kl 16:15
Gopher666
Fast det börjar bli löjligt om vi inte ska tro på anti cheat? Dom hade nog sagt att det var felaktigt om det var det. Hade det varit vac så hade vi inte haft denna diskussionen.
#8(Med 1 svar)
5 augusti 2024 kl 17:24
CelahiR
Folk har blivit felaktigt vacbannade förr. Folk som spelat med fusk mot bottar eller lånat ut sina konton. Det är inte Akros per se som jag inte tror fullt på utan bristen på fler. Jag vill ha minst 2 källor som kommer fram till samma slutsats innan någon blir dömd och av med sin karriär.
#9(Med 0 svar)
5 augusti 2024 kl 20:35
Wiggen
Men snälla människa det är inte första gången Joel är i blåsväder. Det hade varit en sjuhelvetes slump om detta är en felaktig ban med tanke på vad som hänt tidigare med matchfixing och scams. Vi ska fira att Joel äntligen är bannad, inte ifrågasätta. Joel är och förblir en skam för svenska CS-scenen.
#3(Med 1 svar)
5 augusti 2024 kl 15:41
Gopher666
Tycker inte smooya är den som borde uttala sig om andras uppförande. Han har väl varit avstängd på diverse plattformar?
#10(Med 0 svar)
5 augusti 2024 kl 21:43
matte90
Han gör detta för att få uppmärksamhet såklart.
Vet iallafall att han sa något rasistisk mot Refrezh för flera år sedan, det andra vet jag inte.
#11(Med 0 svar)
6 augusti 2024 kl 08:19
Darcuz
Vore konstigt om dom säger att det är en korrekt ban om det inte vore det.
#12(Med 0 svar)
6 augusti 2024 kl 10:44
Liban
Den här scenen är så sjuk, Joel blev bannad på ett skit antifusk taget ur luft. Vad för bevis har vi när han spelar FACEIT fortfarande och har FACEIT AC och ESL Pro client installerat på datorn?

faceit.com/en/cs2/room/1-4f964ca1-b05b-423a-a8ab-1..

Han har spelat ESEA liga matcher, vart är fuskupptäckten på FACEIT? Folk snackar mycket goja och det där anticheatet är gjort av de som skapade "LEAGUEMODE", dvs det antifusket är inte pålitligt överhuvudtaget. De kommer aldrig kunna presentera konkret data som gör att Joel blir tagen annat än "taget ur luft snack". Jag tror på hans avstängning när han blir bannad från ESL Pro Client och FACEIT AC, tills dess är allting skitsnack.
Du måste vara inloggad för att kommentera.