Tidigare NIP-tränaren satsar på Shanghai-Majorn genom Australien

Två svenskar hoppas ta sig till Shanghai genom Asien-RMR:en

En tränare och en AWP:are har tagit sig genom de öppna kvalen i två avlägsna regioner.

I veckan har många ögon riktats mot svenskarna som deltagit i det stängda Majorkvalet i Europa. Det finns dock flera svenska spelare utomlands med goda chanser att ta sig till RMR-turneringarna. Medan vi väntar på att Wildcard-stjärnorna och Adam "WolfY" Andersson gör sin resa i det amerikanska kvalet finns två svenskar som tagit sig genom de öppna kvalen till de asiatiska stängda kvalen.

Sydafrikanska lag får tävla in i den asiatiska RMR-turneringen genom Mellanösternkvalet. Två lag tog sig genom det öppna kvalet – Punishers och Bravado, med svenska Timothy "tvs" Sjöberg. Med starka vinster mot Southern5 och Punishers i kvalet imponerade tvs med 1.45 i rating. Han kommer få möta Punishers i sin första match även i det stängda kvalet.

Även i Australien har Sverige en representant. Daniel "djL" Narancic annonserades i somras som tränare för Talon, ett nytt australiensiskt lag lett av Aaron "AZR" Ward. Laget bildades för sent för att få en direktinbjudan till det stängda kvalet, men har kämpat genom det öppna kvalet. Med Corey "nettik" Browne i toppform slog man ut australiensisk-lettiska satsningen SemperFi i den avgörande matchen.

Det australiensiska kvalet börjar 27:e augusti och Mellanösternkvalet börjar dagen därpå. Åtta lag deltar i vardera kval, men bara de två vinnarna kommer få en plats i Asien-RMR:en.

Läs även

#1(Med 0 svar)
24 augusti 2024 kl 21:39
CelahiR
Lycka till!
#2(Med 0 svar)
24 augusti 2024 kl 22:59
Darcuz
Gl!
Du måste vara inloggad för att kommentera.