Profilerna reagerar på Parivisions diskvalificering: "Följ reglerna nästa gång"

Bleed, Monte, KOI får en andra chans på RMR:en – vad tyckte community:n?

Igår kom den överraskande nyheten att ryska Parivision, ett av lagen som kvalat till den europeiska RMR:en genom det stängda kvalet, diskvalificeras på grund av att ha haft flera personer närvarande i matchrummet – ett regelbrott enligt Valve:s regelbok.

Flera var dock inte förvånade. Redan innan diskvalificeringen kom hade videoklippet som bevisade regelbrottet, som Parivision själva hade publicerat, cirkulerat över sociala medier.

Tränaren för GamerLegion – Ashley "ash" Battye – som Parivision besegrade i matchen då deras avstängda tränare var närvarande skämtade på X efter att själva ha kvalat vidare. "Otroligt stolt. Och vi gjorde det utan att bryta några regler!" Alexey "Qikert" Golubev svarade då med ett försök till en förolämpande kommentar.

Aleksandar "kassad" Trifunović, tränare för Bleed, gav förvarning om att någonting var på gång redan innan nyheten offentliggjordes med bara ett enda ord. "Galet," skrev han på X.

Parivisions egna spelare var såklart inte glada. Robert "Isyanov" Patsi skrev på X: "Den löjligaste och mest tragiska situationen i min karriär (om inte livet)." Andra, som lagkaptenen Daniil "alpha" Demin och Qikert var mer fåordiga.

Flera av lagen och spelarna som nu fått en andra chans var glada över möjligheten. Ett av lagen, Monte, skulle senare under dagen möta Parivision med sitt akademilag och skämtade på sociala medier. "Spela in en video efter matchen tack!" skrev dem på X. Monte skulle vinna matchen stort.

Den svenska spelaren Rasmus "kreaz" Johansson var inte överraskad över beslutet. "Hur kan detta vara överraskande för vissa människor?" skriver han i ett inlägg på X. "Man får inte ha någon annan i rummet medan matcherna spelas, än mindre någon som är avstängd från Valve-turneringar helt och hållet. Följ reglerna nästa gång så blir det inga problem."

Parivision stängdes av eftersom de själva publicerade en video som senare användes som bevismaterial för att diskvalificera dem. Kort efter avstängningen började flera videor kring andra lag som gjort samma sak florera.

Ukrainska Passion UA, det unga sensationslaget ägt av fotbollsspelaren Oleksandr Zintjenko, ska ha publicerat men snabbt raderat en liknande video. Då ingen av de närvarande spelarna varit avstängda av Valve under tiden är det ännu inte känt offentligt vilket straff det kan leda till.

Läs även

#1(Med 0 svar)
26 augusti 2024 kl 08:51
CelahiR
Jag förstår att man blir grinig men man måste även förstå hur absurt det vore om det släpptes helt med regelfaktan i botten.
#2(Med 0 svar)
26 augusti 2024 kl 21:03
Darcuz
följ reglerna!
Du måste vara inloggad för att kommentera.