Officiellt: Parivision får delta – Majordrömmen död för hampus och nawwk

Nu står det klart att Majordrömmen för hampus och nawwk är död.

Det ryska laget Parivision blev under söndagen diskvalificerade från det stängda europeiska RMR-kvalet. Detta efter att de själv lagt upp en video där flera personer än de deras fem spelare var i rummet de spelade kvalet i. Med i rummet fanns coachen Ivan "F_1N" Kochugov. Coachen hade, vad folk trodde, en permanent avstängning från Valve-turneringar.

Men under gårdagen kom uppgifter om att deras diskvalificering tagits tillbaka. Detta på grund av att F_1N fått sin avstängning förkortad från permanent till fem Majors. Detta bekräftar nu arrangörerna Perfect World samt Esports Integrity Commission (ESIC).

Detta efter att en oberoende överklagandepanel godkänt hans överklagan. Detta innebär att hans avstängning blev förkortad och att han får delta i Valve-turneringar igen. Detta är något som också Valve nu har godkänt.

Efter att videon spridits blev laget först varnade för att de bröt mot regeln om att ha andra personer i rummet. Det var först när det kom fram att en av personerna i rummet var F_1N som de blev diskvalificerade. Men nu när hans avstängning blivit förkortad så tas diskvalificering bort och Parivison kommer att delta i den europeiska RMR-turneringen.

Majordrömmen död för hampus och nawwk

Planen var från början att det idag skulle ske ett sista chansen-kval med de tre lag som gick 2-3 i matcher i grupp A. Dessa lagen var KOI, Monte samt Bleed med de två svenska spelarna Hampus "hampus" Poser och Tim "nawwk" Jonasson. Bleed hade högst seed och skulle ställas mot vinnarna mellan KOI och Monte.

Men nu när Parivison blivit tillåtna att delta igen så ställs sista chansen-kvalet in. Detta innebär att Majordrömmen för hampus och nawwk återigen är död.

Läs även

#1(Med 0 svar)
27 augusti 2024 kl 11:03
quacke
Jag älskar ESIC
#2(Med 0 svar)
27 augusti 2024 kl 12:35
CelahiR
Cirkusen är komplett
#3(Med 0 svar)
27 augusti 2024 kl 21:25
Darcuz
fan
Du måste vara inloggad för att kommentera.