Officiellt: PGL köper svenska matchmaking-plattformen Esportal

Nu står det klart att matchmaking-plattformen köps av PGL.

Under förra veckan kunde vi rapportera att konkursdrabbade Esportal hade blivit uppköpt av turneringsarrangören PGL. Nu bekräftar PGL detta. De skriver att de inte köper hela bolaget utan specifika tillgångar stämmer överens med deras vision för framtidens matchmaking inom esport.

Dust2 har varit i kontakt med PGL som bekräftar att det är själva matchmaking-plattformen och deras anti-cheat som de har köpt. De har alltså inte köpt andra tillgångar som Esportal Group hade, det vill säga Inferno Online.

PGL skriver att köpet grundar sig i att tillgångarna från Esportal är värdefulla för esportpubliken. De skriver att de nu kommer att göra en omfattande omorganisation. I 3-4 månader kommer de att omorganisera och potentiellt rebranda plattformen.

PGL tror att en integration av Esportal med deras resterande portfolio kommer att skapa bättre matchmakingplattform som kommer att sätta en ny industristandard. Esportal skriver på sin hemsida att plattformen samt majoriteten av deras planerade aktiviteter fortfarande kommer att gå att använda under övergången.

Läs även

#1(Med 0 svar)
28 augusti 2024 kl 11:43
CelahiR
Låter suveränt!
#2(Med 0 svar)
28 augusti 2024 kl 12:51
Otten
Nice! Undrar om dem fortfarande kommer ha en bas i Sverige såsom tidigare eller om allt kommer flyttas över till Rumänien?
#3(Med 0 svar)
30 augusti 2024 kl 20:23
Darcuz
roligt!
Du måste vara inloggad för att kommentera.