Så mycket spelar svenskarna CS – här är proffsens timmar senaste veckorna

Stor sammanställning – så mycket tid lägger svenskarna ner.

Hur mycket tid behöver man egentligen lägga ner på Counter-Strike för att bli proffs på hög nivå? Svaren kan variera, men en sak har alla professionella spelare gemensamt – de spelar mycket. En spännande finess med onlinespel på Steam är att man kan se hur många timmar man lagt ner på spelandet de senaste veckorna.

Dust2 Sverige sammanställer nu en antalet timmar som de svenska proffsspelarna lagt ner på spelet de senaste två veckorna. Stort tack till Ludwig "Luddie" Hall som hjälpt till att samla in timantalen från flera spelare.

Det exakta antalet timmar kan variera från dag till dag. Samtliga tider i den här artikeln samlades in under fredagen och lördagen. Timantalen kan också inkludera spel som inte är Counter-Strike.

Sverige maxster
89 timmar
Sverige LNZ
72 timmar
Sverige kreaz
76 timmar
Sverige phzy
84 timmar
Sverige SeBreeZe
97 timmar
Sverige hampus

Sverige REZ
95 timmar
Sverige yxngstxr
110 timmar
Sverige Brillo
87 timmar
Sverige Silence
133 timmar
Sverige Brollan

Sverige nawwk

Sverige isak
90 timmar
Sverige Lekr0
78 timmar
Sverige susp
80 timmar
Sverige jocab
95 timmar
Sverige KRIMZ

Vi börjar med att kika på våra internationella spelare. Bland toppen hittar vi svenskarna ur Ninjas in Pyjamas. Storlaget har nyligen spelat flera kvalturneringar med bristande form och laddar därför nu upp för ESL Pro League i Malta som börjar redan på tisdag. Leo "Silence" Ingvarsson sitter på skyhöga 133 timmar, men flaggar för att en del av timmarna kan vara icke-spelande timmar utan timmar då spelet bara varit igång.

Några av Sveriges snabbast växande spelare hittar vi i europeiska mixlag. Sangal och Eclot tog sig vidare till RMR-turneringen via Major-kvalet medan Bleed föll på målsnöret. Simon "yxngstxr" Boije och Linus "LNZ" Holtäng har nyss kommit hem från bootcamp med sitt lag och meddelar att timantalet är något lägre än vanligt, då man också använt tiden för media- och resedagar. Trots det snittar yxngstxr nästan åtta timmar aktivitet per dag.

Sverige spooke
60 timmar
Sverige draken

Sverige bobeksde
67 timmar
Sverige chawzyyy
25 timmar

Sverige Ro1f
80 timmar

Johnny Speeds har drabbats av problem senaste tiden. När Majorkvalet började saknades Hugo "chawzyyy" Günther från femman av personliga skäl. Trots detta tog man en vinst mot Zero Tenacity i utslagsmatchen och spelade en jämn match mot Rebels. chawzyyy har sedan dess lämnat laget.

Timmarna kan verka låga, men spelarna meddelar att man efter kvalet tagit en längre återhämtning från tränandet. Kalle "Ro1f" Johanssons 80 timmar blir väldigt högt när man tar i åtanke att de senaste åtta dagarna varit lediga. Under kvalet hade samtliga spelare snarare uppemot 120 spelade timmar under ett lika långt tidspann.

Sverige JW
42 timmar
Sverige Peppzor

Sverige poiii
67 timmar
Sverige HEAP
80 timmar

Sverige Golden
66 timmar

Ett av Sveriges mest populära heltidslag, Eyeballers, går lite upp och ner just nu. Säsongen började med elva förluster på tolv matcher och bara i veckan bröt man ett förluststreck på nio raka matcher med en stark vinst mot Bleed. Igår slog man också ut DMS ur CCT Series 10. Kanske turen håller på att vända?

Spelaren med bäst rating för säsongen, Jesper "JW" Wecksell, är dock paradoxalt nog den svenska heltidsspelare som har minst aktiva timmar de senaste två veckorna. Hans 42 timmar slås ut till ungefär tre timmar spelande per dag, trots att man under samma tidsperiod spelat fjorton HLTV-kartor. Intressant nog har Robin "flusha" Rönnquist, pensionerad sedan ett år tillbaks, med sina 45 timmar varit mer aktiv på Steam.

Sverige avid
97 timmar
Sverige upE
91 timmar

Sverige twist
80 timmar
Sverige b0denmaster
70 timmar

Sverige PlesseN
70 timmar

Det har klickat bra för Arvid "avid" Åberg senaste matcherna. De senaste två veckorna har han snittat hela 1.34 i rating på sju matcher. Kanske är det därför inte så konstigt att han har högst timantal i Alliance med ett genomsnitt på ungefär sju timmar per dag.

Sverige Cham
112 timmar
Sverige Wonder
85 timmar

Sverige Fraaank
110 timmar
Sverige MaiL09

Sverige Sn0w
110 timmar

Den nyligen befordrade Godsent-femman har också dem imponerat under året. Timantalet visar kanske varför – Charlie "Cham" Ahlm, Frank "Fraaank" Issal och Timmy "Sn0w" Bruhn ligger alla på 110 timmar eller mer. Det innebär att tre av fem Godsent-spelare är bland de fem mest aktiva svenska proffsen när det kommer till Steam-timmar.

Sverige quix
51 timmar
Sverige SHiNE
59 timmar

Sverige dex
84 timmar
Sverige bq

Sverige PALM1
53 timmar

Sist men inte minst är Lilmix. Laget toppade i början av sommaren med en silvermedalj i Elitseriens vårsäsong, men med ett litet antal matcher och inte mycket träningstid har det varit tufft för laget de senaste veckorna. Laget blev nyligen också av med Lucas "L00m1" Haukland som gjorde flytten till Metizport.

Spelande VD:n Max "quix" Lindkvist ligger lågt på 49 timmar. Någon som dock ligger högt är Sebastian "dex" Samuelsson som senast spelade som inhoppare för chawzyyy i Johnny Speeds under Majorkvalet.

En del spelare, däribland samtliga Metizport-spelare, har vi inte kunnat få tag på. Artikeln uppdateras med ytterligare timantal om de skulle komma fram.

Ändarna

Högst

  1. Silence: 133 timmar

  2. Cham: 112 timmar

  3. yxngstxr/Fraaank/Sn0w: 110 timmar

Lägst

  1. chawzyyy: 25 timmar

  2. JW: 42 timmar

  3. quix: 51 timmar

Läs även

#1(Med 1 svar)
31 augusti 2024 kl 16:28
krulletmeister
Quix young talent behöver inte lägga mer timmar på spelet!
#2(Med 0 svar)
31 augusti 2024 kl 16:46
quix
hihi <3
#3(Med 0 svar)
31 augusti 2024 kl 17:36
CelahiR
Superintressant artikel!!
#4(Med 0 svar)
31 augusti 2024 kl 20:30
Darcuz
väldigt roligt att se och jämföra spelarnas timmar!
Du måste vara inloggad för att kommentera.