Maniac lämnar ESL Pro League efter flera anklagelser om sexuella trakasserier

Den schweiziska profilen lämnar ESL Pro League-sändningen.

Under dagen anklagades Mathieu "Maniac" Quiquerez för sexuella trakasserier. Anklagelserna kom från Hannah Marie TZ som i ett längre inlägg beskriver hur Maniac ska ha sexuellt trakasserat henne genom att röra henne på olämpliga ställen under en efterfest efter en CS-turnering.

"Jag blev upprepade gånger tafsad på och olämpligt berörd under 3 timmar där jag kände att jag inte kunde ta upp frågan och var rädd för att lämna andra kvinnor i hans våld", skriver Marie TZ på X.

CS-eventet i fråga ska ha varit BLAST Premier Finals i juni tidigare i år . Marie TZ skriver att hon gick till arrangörerna som ska ha undersökt saken internt och bekräftade hennes erfarenheter.

Maniac svarar

Den schweiziska profilen har på X svarat på anklagelserna. Han säger att han har en helt annan syn på händelsen:

"Även om jag inte accepterar denna version av händelserna som sanningen, har den här personen rätt att ha upplevt dem på det sättet, och jag kommer inte att motsäga det. Jag tar dessa frågor på största allvar och har alltid gjort det. Jag kan inte föreställa mig att jag har försatt någon i någon form av obehag, nöd eller plåga. Det är inte den jag är.

Jag upplever att rubriken på inlägget är missvisande, och jag tror inte att det skett några sexuella övergrepp", skriver Maniac bland annat i inlägget.

Efter de första anklagelserna så har nu Maniac valt att dra sig ur ESL Pro League Season 20 där han agerade expert. ESL har själva inte kommenterat anklagelserna än.

Fler anklagelser har kommit in

Ytterligare en profil har nu kommit ut med anklagelser mot Manic. Esport-hosten Daisy "DAMP" Powers har lagt ut ett inlägg på X där hon anklagar Maniac för att ha tafsat på henne. Hon säger även att flera andra tjejer ska ha upplevt detta under den kvällen men även under andra tillfällen.

"Han hävdar att Hannah flirtade med honom i sitt uttalande, men jag flirtade inte eller bad om att bli tafsad på Maniac", skriver hon på X.

Anklagelserna och Maniacs svar

Läs även

#1(Med 0 svar)
4 september 2024 kl 21:20
CelahiR
Usch så tråkigt att sådant händer :(
#2(Med 0 svar)
4 september 2024 kl 21:51
PrinsessanQ
Hon som har anklagat honom har pronomen: She/her i hennes bio. Pronomensekten falskanklagar killar för sexuella trakasserier för uppmärksamhet och clout.

lol. Hon har tagit bort sina pronomen nu. hahaha!
#3(Med 4 svar)
4 september 2024 kl 22:22
james
Så, min tolkning när jag läser det här så låter det som att hon varken sa nej eller gav några hintar om nej under tre timmar... och sen gick hon till arrangörerna istället för att säga till eller prata direkt med Mathieu. Hmm säger jag till det, big hmm.
#4(Med 2 svar)
5 september 2024 kl 01:31
Rabarberbusen
Hon visade tydliga tecken på obehag och behövde tillkalla vakter för att få honom att sluta. Du får det att låta som att allt kvinnor behöver göra är att säga "lägg av" så slutar män omedelbart med sina sexuella ofredanden och våldtäkter.
#6(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 05:39
CelahiR
+1
#7(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 08:40
james
Ja, ångrar faktiskt min kommentar efter att ha läst den engelska artikeln där det var mycket tydligare att hon faktiskt visat tecken på obehag. Jag tycker inte att det är lika tydligt alls i den här svenska artikeln.
Sen att det inte räcker med att säga "lägg av" är ju sinnessjukt bara det i sig, det SKA räcka.
#5(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 05:38
CelahiR
Säger man inte "ja" så är det ett nej. Är du osäker på huruvida det är ok att ta på en kvinna så låt bli. Det gäller för övrigt åt båda hållen.
#8(Med 0 svar)
5 september 2024 kl 10:49
Darcuz
Trodde bättre om han.
Du måste vara inloggad för att kommentera.