Statistik: Så presterade svenskarna i första veckan av ESL Pro League

Här är svenskarna som var bäst och sämst under ESL Pro League.

De första två grupperna i ESL Pro League spelades under förra veckan. Tråkigt nog var det ingen svensk spelare som lyckades ta sig vidare till slutspel från varken grupp A eller grupp B. Men vilka svenska spelare var det som presterade bäst egentligen?

I toppen av listan hittar vi Love "phzy" Smidebrant. AWP-spelaren slutade turneringen med en rating på 1.16. Han starkaste match var i vinsten mot KOI där han slutade på en rating på 1.70. phzy spelade även strålande i öppningsmatchen mot Team Spirit. Han slutade Ancient på 20 frags och en rating på 1.25. Detta hjälpte dock inte när Danil "donk" Kryshkovets satte fragrekord i CS2.

Näst på tur är Fredrik "REZ" Sterner. Han var den enda spelare i Ninjas In Pyjamas som slutade med grön rating på 1.12. Den bästa matchen för REZ var i förlusten mot Faze där han var bäst på servern trots att de förlorade den sista kartan med hela 13-1. REZ slutade matchen med 1.43 i rating.

Efter phzy och REZ blir statistiken inte lika charmig. De resterande svenskarna slutade alla på en rating under 1. Linus "LNZ" Holtäng hade en riktigt stark match mot FlyQuest där han slutade på 1.28 i rating. Trots detta så kunde inte den svenska IGL:n komma över 1 i rating under turneringen utan slutar istället på 0.93.

Simon "yxngstxr" Boije startade turneringen bra med fina kartor mot Faze, Eternal Fire och Heroic. Men det var spridda skurar från den unga talangen och han slutade turneringen med en rating på 0.93.

Både Tim "susp" Ångström och Max "maxster" Jansson hade tuffa turneringar. Trots lite enskilda prestationer från båda spelarna så slutade de båda med en rating på 1.92. Sämst rating i turneringen bland de svenska spelarna hade dock Isak "isak" Fahlén. Han hade två relativt starka kartor men detta hjälpte inte långt. Han avslutar ESL Pro Leauge med en rating på 0.84.

Läs även

#1(Med 3 svar)
9 september 2024 kl 15:52
CelahiR
Vill gärna ha hem våra svenskar från utländska lag. Men samtidigt är det bra att dom får god erfarenhet:)
#2(Med 2 svar)
10 september 2024 kl 17:34
grodancs
Su är full av hat, vad har våra svenska hjältar gjort dig?
#4(Med 1 svar)
10 september 2024 kl 22:24
CelahiR
Grodan och prinsessan sitter i ett träd...*sjunger* xD
#5(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 16:38
grodancs
va?
#3(Med 0 svar)
10 september 2024 kl 19:21
Darcuz
Phzy visar bra siffror!
Du måste vara inloggad för att kommentera.