THREAT om spelarbytet: "Vi ville se någon form av förbättring under denna tid"

Lagets general manager berättar nu om IGL-bytet.

Tidigare under dagen stod det klart att Ninjas In Pyjamas valt att bänka Alejandro "alex" Masanet och istället flytta upp Gareth "MisteM" Ries från Young Ninjas. I samband med detta har NIP lagt upp en video på Youtube där Björn "THREAT" Pers pratar om bytet.

Lagets general manager säger att de kände att alex inte fick tillräckligt mycket tid i laget de hade innan de byggde om. Han säger också att de förväntade sig mycket upp och ner med skiftet till CS2 då det gick från MR15 till MR12. THREAT säger att de både såg höjder i till exempel YaLLa Compass där de tog silver men också starka bottnar speciell med olika onlinekval.

Det är dock inte de låga bottnarna som gör att de nu väljer att bänka alex utan istället mitten.

"För oss var inte nödvändigtvis de låga nedgångarna utan snarare att mitten inte ökade i den takt vi ville. Vi ville ville se någon form av förbättring under denna tid. Vi kunde också se att det fanns en hel del problem i midroudn i detta lag. Och du kan inte definitivt skylla det på någon speciell person men det är mer att denna konstellationen av spelare inte passar bra i de situationerna", säger THREAT I videon.

Läs även

#1(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 17:54
CelahiR
Nice att han blir promotion och inte bara placeholder :) NiP har äntligen lärt sig!
#2(Med 0 svar)
11 september 2024 kl 20:58
Darcuz
Bra att något görs istället för att va för passiva i ändringar.
Du måste vara inloggad för att kommentera.