Kommentatorn förlorade sina skins – så undviker du scammen

Kommentatorn förlorade alla sina skins.

Den populära kommentatorn Mohan "launders" Govindasamy berättade igår på X att han hade blivit scammad. Hela hans inventory försvann med flera dyra skins. Han säger att detta hände trots att han hade Steam Guard igång.

Det som hände var att en person på hans vännlista hade blivit hackad och skickade en länk till en fakesida. Där fanns det en QR-kod att scanna vilket han gjorde. Detta gjorde att de kunde ta hans skins. Han förväntade sig att han skulle bli trade-bannad i två veckor som det händer om man byter telefon, men han hade inte Steam Guard igång vilket stoppade detta.

För att du själv inte ska gå på detta så finns det lite saker att göra. Först och främst sätt igång Steam Guard. Mer om det kan du läsa här. Men det kanske viktigaste är att aldrig logga in på steam genom dina vanliga inloggningsuppgifter eller genom en QR-kod om du får en länk skickad till dig, även om det är en person du litar fullt ut på.

Om en scammer kommer förbi en person kommer de skickade detta till samtliga vänner på deras steam-konto. Om det kanske är en turnering ni ska spela tillsammans så kolla med din vän om det faktiskt är dem genom att kontakta dem på någon annan plattform eller via telefonnummer.

Läs även

#1(Med 0 svar)
17 september 2024 kl 12:11
CelahiR
Bedrägerier kommer alltid finnas :( men så han klickade på en länk från sin bästa vän helt sonika utan att bekräfta med vännen? Om så var fallet är det lite rätt åt honom kan jag tycka.
#2(Med 0 svar)
17 september 2024 kl 18:38
rundakalle
Klickar länk o loggar in, phishing har vart del av cs i 10år och han förstår inte hur de funkar?
#3(Med 0 svar)
19 september 2024 kl 00:28
Darcuz
Jättetråkigt. Får hoppas att fler lär sig av hans misstag
Du måste vara inloggad för att kommentera.