Sverige är regerande mästare. Bild: IESF

Media: IESF röstade för att stoppa World Esports Championship 2024

VM i Counter-Strike kunde ha stoppats.

Enligt uppgifter till The Esports Advocate så hölls ett möte om att stoppa IESF World Esports Championship 2024. Turneringen kommer att spelas i Riyadh, Saudiarabien, i november. Sverige är de regerande mästarna och är därmed direkt inkvalade. Även det svenska damlandslaget kvalade till turneringen.

Enligt uppgifterna var det den saudiska prinsen Faisal som la fram förslaget. Prinsen är president för IESF, grundare till saudiska esportfedarationen samt vicepresident till Global Esports Federation. Flertalet källor säger att det ska ha varit en allmän förvirring under mötet.

Medlemmarna i styrelsen bad om att få rösta anonymt på grund av säkerhet. Prinsen ska ha sagt om förslaget gick igenom så kunde också Global Esports Federation vara lockade att lägga ner sin turnering Global Esports Games som ska spelas i december senare i år. Röstningen gick dock inte igenom.

Turneringen som ska spelas 11-19 november är alltså fortfarande planerad att spelas. Källor till The Esports Advocate säger att de var förvirrade och oroliga över varför röstningen ens ägde rum med tanke på att turneringen är mindre än två månader bort. Herrturneringen har en prispott på 240 000 dollar medan damturneringen har en prispott på 160 000 dollar.

Läs även

#1(Med 3 svar)
20 september 2024 kl 14:26
CelahiR
Jag har svårt att förstå den här artikeln :(
#2(Med 2 svar)
20 september 2024 kl 14:35
Hallonkraem
Vad är det du inte förstår?
#3(Med 1 svar)
20 september 2024 kl 15:59
CelahiR
Röstade man för att lägga ner en turnering eller röstade man för en turnén ställde in röstningen för att en annan turnering inte skulle lägga ner?
#4(Med 0 svar)
20 september 2024 kl 16:02
Hallonkraem
De röstade för att stoppa turneringen. I samband med sa även prinsen att han kunde försöka stoppa en annan turnering.
Du måste vara inloggad för att kommentera.