karrigan är en av spelarna som nu protesterar

Spelare protesterar över cadiaNs deltagande i Blast Premier Fall Finals

Flera IGL:s protesterar nu mot beslutet.

Under förra veckan kom chocknyheten att Casper "cadiaN" Møller gått med i Astralis. Detta var väldigt oväntat för många men något som också var extra speciellt var att spelaren fick tillåtelse att delta i Blast Premier Fall Finals som startar på onsdag.

Rosterlock för turneringen var 4 september. Detta är två veckor innan cadiaN gick med i Astralis. Enligt uppgifter till HLTV ska Astralis ha sagt till Blast att Alexander "⁠br0⁠" Bro var "unfit to play", alltså att inte kunde delta. Enligt Blasts egna regler så ska specifika skäl ges för en medicinsk eller hälsoanledning, något som Astralis inte gjorde.

"Den medicinska ersättningsregeln som Astralis använde här är i linje med tidigare händelser. Vi kommer att fortsätta att övervaka den bredare regeln efter varje evenemang", skriver Blast i ett uttalande till Blast.

Spelarna protesterar

Under morgondagen ska mediadagen ske. Under denna dagen gör turneringsarrangörer intervjuer med spelare samt tar bilder. I just Blasts fall så har även press möjlighet att göra intervjuer med spelare under denna dagen. Men det ser inte ut som att alla spelare kommer att delta.

Nu har fyra stycken IGL:s skrivt på Twitter: "I might be unfit for Blast Media tomorrow", under gårdagskvällen. En direkt referens till anledningen som Astralis gav. Detta är enligt uppgifter till HLTV inte bara skämt utan en faktiskt aktion från spelarna. Spelarna i fråga är Finn "karrigan" Andersen från Faze, Russel "Twistzz" Van Dulken från Team Liquid, Marco "Snappi" Pfeiffer från Falcons och Dan "apEX" Madesclaire från Vitality.

Flera organisationer ska ha sagt sig emot Blasts val av att låta cadiaN spela för Astralis under turneringen. Dessa protester ska inte ha gjort något och nu tar spelarna frågan i sina egna händer.

Läs även

#1(Med 0 svar)
24 september 2024 kl 10:09
CelahiR
Helt rätt!!
#2(Med 0 svar)
24 september 2024 kl 20:54
Darcuz
Viktigt att spelarna håller ihop och säger till när fel som dessa uppstår.
Du måste vara inloggad för att kommentera.