Spelare avstängd för fusk slog ut ztr ur ESL Challenger Katowice-kvalet

Spelaren får inte spela IESF- eller FISSURE-turneringar.

Under gårdagen startade det europeiska kvalet till ESL Challenger Katowice. Två svenska lag, Alliance och Eyeballers, är vidare till dag två. Efter den första dagen delade Gamerlegion-spelaren Sebastian "volt" Maloș en video på X som har fått stor uppmärksamhet.

I klippet får vi följa den kroatiska spelaren Marko "Maki" Mijatović från laget Gucci Gang. Spelaren spelade för Kroatien under IESF World Esports Championship 2024. Kroatien blev avstängda i kvalet efter en match mot Israel. Efter en demo-review så valde huvuddommaren att stänga av laget: "Våra huvuddomare, efter att ha granskat matchen mot Israel, fastställde att Kroatien använde program som gav en orättvis fördel (fusk) i den matchen", skrev IESF i en kommentar till Dust2.us.

Det kroatiska laget blev även avstängda från turneringen Regional Clash Arena som arrangerades av FISSURE även där för fusk samt A1 Adria League, där är anledningen inte publicerad.

Samtliga spelare från det kroatiska laget blev avstängda från både IESF och FISSURE för fusk. Maki har dock aldrig blivit avstängd genom något antifusk eller från någon av de större turneringsarrangörerna. Det är inte officiellt vem i det kroatiska laget som använde sig utav ett fusk men både Blix.gg och Bo3.gg skriver att det var Maki. Vi har dock inte kunnat bekräfta dessa uppgifter.

Gucci Gang med Maki slog ut Gamerlegion under gårdagen och lyckades ta sig hela vägen till dag två i kvalet. De kommer vid 18:00 att ställas mot laget Fire Flux.

Läs även

#1(Med 0 svar)
26 september 2024 kl 16:14
CelahiR
Kul att såna spelare får delta xD
#2(Med 0 svar)
26 september 2024 kl 20:26
bubblz
Är ganska säker på att det är många fler som använder sig av fusk. Tittar man på lite lägre rankade matcher (typ tr3) så blir man oerhört förvånad hur exceptionellt bra val vissa spelare gör. Stannar och håller vinklar när man ser som observer att någon närmar sig. Kunde joel lira med något randomcheat så lär man kunna komma undan så länge man vill med ett cheat som man betalar för. Tycker att det finns lite för lite demos av matcher. Finns oftast bara streams man kan se i repris och då är svårt att få en helhets bild av en specifik spelare och situation.
#3(Med 0 svar)
27 september 2024 kl 00:04
matte90
Oväntat när det gäller Maki.
Du måste vara inloggad för att kommentera.