Zainab "zAAz" Turkie

Så går det för de svenska damspelarna i ESL Impact

Två tredjedelar av ESL Impact säsongen har spelats och hur har det gått för dem?

Två tredjedelar av säsong 6 i den europeiska divisionen av ESL Impact League har nu spelats, just nu spelar fyra svenska damer i ligan. De fyra som spelar i ligan är:

  • Zainab "zAAz" Turkie som spelar för Imperial fe.

  • Julia "juliano" Kiran som spelar för BIG EQUIPA.

  • Linnea "Nea" Claesson som spelar för Astralis Women.

  • Emma "Emmsan" Mattsson som spelar för Ence Athena.

Alla lagen spelar mot varje i sin grupp en gång och spelar därför fem matcher i gruppspelet då varje grupp består av sex lag. Prispotten för gruppspelet ligger på 9000 dollar vilket motsvarar cirka 92 000 kr.

zAAz och hennes lag Imperial fe har vunnit alla sina fyra matcher än så länge i ligan och det leder sin grupp just nu med en rundskillnad på 42. Hon var med när laget vann hela förra säsongen och de plockade hem 50 000 dollar under Dreamhack Dallas.

Näst på tur är juliano, Hon och hennes lag BIG EQUIPA har vunnit 2 av 3 matcher i ligan och spelar i samma grupp som Imperial fe, de ligger just nu på andraplatsen i gruppen. De tog sig också till finalerna på Dreamhack Dallas förra säsongen och kom på en delad femteplats.

Nea och hennes lag Astralis Women ligger just nu på en tredjeplats i sin grupp, de har vunnit 2 av 3 spelade matcher. Laget är en nysatsning Astralis och värvades cirka en månad innan säsong 6 av turneringen skulle börja.

Emmsan och Ence Athena ligger just nu sist i deras grupp och har inte vunnit en enda av deras fyra spelade matcher. Laget kvalade genom de öppna kvalen till turneringen då de blev utslagna ur turneringen förra säsongen.

Läs även

#1(Med 0 svar)
3 oktober 2024 kl 09:32
CelahiR
Go alla svenskor! :D
#2(Med 0 svar)
4 oktober 2024 kl 21:50
Darcuz
Heja!!
Du måste vara inloggad för att kommentera.