Sonic och susp gjorde en starka kartor för att stänga matchen

Wildcard slår ut Oddik ur Atlanta – returmatch mot M80 idag

susp får spela vidare en gång till i Atlanta.

Wildcard fick en tuff första match mot M80. Man öppnar matchen med sju raka förlorade rundor och Tim "susp" Ångström får det tufft med bara 7 kills på 21 rundor. Förlusten innebar att man inatt fick spela utslagsmatch mot Oddik som blivit överkörda av BIG i första matchen.

Wildcard fick också välja första kartan, som blev Nuke. Trots starten på den svagare T-sidan kan det amerikanska laget kliva upp på ledning 7-5. Väl över på defensiven blir det betydligt mycket enklare då Wildcard vinner 6 raka rundor för att stänga kartan. susp landar på 19 kills och 1.75 i rating – bäst på hela servern.

Andra kartan, Ancient, började bra men blev tuffare mot slutet. Wildcard öppnade starkt med ledning 6-2 men vinner återigen första halvlek med 7-5. Återigen tar man flera rundor i rad även i andra halvlek, men denna gången stannar det vid 11-5. Oddik tog sig tillbaks i matchen och reducerar hela vägen till 10-11. Då lyckas Wildcard med en explosiv runda i mitten av kartan och tar sig upp på matchpoäng, som sedan konverteras till kart- och matchvinst 13-10.

Wildcard möter därför M80 i en returmatch, där en vinst kommer innebära kval till turneringens slutspelsstadie. Matchen börjar vid 19:45 svensk tid.