Ikväll avslutas ESL Challenger Atlanta – här är susp:s väg till vinsten

Wildcard är underdogs, men har chans att göra något stort.

Efter en väldigt stark prestation av Tim "susp" Ångström i returmötet med M80 har Wildcard lyckats ta sig till slutspel på hemmaplan i Atlanta. I eftermiddag börjar deras slutspelsresa med en semifinal mot australiensiska FlyQuest.

Lagen har aldrig tidigare mötts, men FlyQuest är klara favoriter. Dels eftersom man är högre rankad, dels eftersom Wildcard spelar med en inhoppare och dels eftersom FlyQuest har bättre form. Det finns dock ljusglimtar för Wildcard.

FlyQuest har visserligen vunnit 19 av sina 26 senaste matcher, men man har bara vunnit 3 av 10 matcher utanför Australien. Formen mot europeiska och amerikanska lag har varit bristande fram tills den här turneringen då man lyckades besegra både BetBoom och SAW i gruppspelet.

Dessutom har Wildcard trots den sämre första matchen fått en hög nivå ur Love "phzy" Smidebrants inhoppare, Sebastian "fr3nd" Kuśmierz. Den polska 22-åringen fick lära sig snabbt men var avgörande under gårkvällens vinst mot M80 med höga siffror på Vertigo.

För att inte tala om nivån som susp och Aran "Sonic" Groesbeek hållit under turneringen. De två spelarna har snittat 1.14 respektive 1.17 i rating under turneringen. De kommer nu få mäta sig med FlyQuests stjärnspelare, Joshua "INS" Potter.

På andra sidan slutspelet kommer alla tyska och portugisiska fans sitta bänkade. SAW och BIG möts i en match med chans på final och sannolikt är det vinnaren av den här matchen som vinner finalen. Med det sagt har SAW tidigare i turneringen förlorat mot FlyQuest och hade det tufft mot ryska BetBoom som varit svaga under en lång period.

Wildcards match börjar vid 16:00 och den andra semifinalen börjar vid 19:15. Finalen kommer sedan spelas vid 22:30 och kommer troligen avslutas inatt.

FlyQuest
16:00
Wildcard
Odds
BIG
19:15
SAW
Odds
ESL Challenger Atlanta 2024 - Grand Final
22:30
Odds

Läs även

#1(Med 0 svar)
6 oktober 2024 kl 11:40
CelahiR
Go wildcard!!
Du måste vara inloggad för att kommentera.