Varför får inte Johnny Speeds inbjudan till CCT?

Ytterligare frågor om Johnny Speeds och CCT

Frågor om varför Johnny Speeds inte blir inbjudna försvinner inte.

Johnny Speeds har under året imponerat rejält. De har kommit att bli det bästa helsvenska laget. De toppade rankingen på plats 40. Något som dock har saknats är inbjudningar till vissa turneringar, framförallt CCT.

CCT är en av de största arrangörerna i tier 2. De har under året hittills arrangerat 14 turneringar och är planerade att hålla hela 20 turneringar. Dessa turneringar har haft en prispott på 50 000 dollar, motsvarande ungefär 520 000 kronor, var.

Det har cirkulerat rykten i scenen om att vissa spelare i laget skulle vara bannade av CCT. William "draken" Sundin berättade när han gästade Ludwig "Luddie" Halls stream att de hade pratat med CCT. De ska ha sagt att laget hade blivit flaggat för misstänksam aktivitet av en partner som hjälper dem att bjuda in lag.

draken sa i denna stream att Jonatan "bobeksde" Persson ska ha blivit clearad och därmed inte var anledningen. Han spekulerade istället att det var Olle "spooke" Grundström som var anledningen. Men under gårdagen spelade spooke en match med OG i just CCT. Detta ledde till att Luddie väckte frågan på X.

Luddie påpekar att draken har hoppat in för Bleed i CCT, Kalle "Ro1f" Johansson spelade CCT när han var i Godsent, bobeksde är clerad, Hampus "hampus" Poser kunde spela CCT med Bleed och att spooke nu spelade med OG. sppoke spelade även CCT när han var en del av Sprout.

Folk spekulerat på X att det istället är hela laget som ska ha blivit flaggat för misstänksamma bets kring lagets matcher.

Får CCT bjuda in vilka de vill?

I dagsläget finns det inget som säger att en turneringsarrangör måste gå efter en ranking eller liknande när de bestämmer vilket lag de bjuder in. Inför nästa år så måste arrangörer bjuda in spelare genom Valves världsranking om de vill att turneringen ska vara rankad. Då kommer det bli svårare för arrangörer att inte bjuda in lag som presterar bra.

Om CCT skulle välja att ha orankade turneringar nästa år så skulle de inte få ha en turnering med över 100 000 dollar i prispotten eller ha flera turneringar som går över 250 000 dollar i total prispott. Deras turneringar i år kommer att gå upp i en miljon dollar. Samt att många lag troligen inte skulle vilja spela turneringar som är orankade då de inte hjälper dem att kvala till en Major.

Inför nästa år så måste också turneringsarrangörer berätta om de har avstängningar mot specifika lag. I sina regler skriver Valve att om de har regler som stänger av individer på grund av misskötsel, fusk, flaggning av på grund av matchfixingrisk eller andra integritetsproblem så måste de:

  1. Publicera diskvalifikationsreglerna

  2. Publicera detaljerna för någon diskvalifikation när det händer.

Läs även

#1(Med 0 svar)
11 oktober 2024 kl 10:52
CelahiR
Hoppas verkligen att JS överlever så länge..
#2(Med 0 svar)
13 oktober 2024 kl 07:48
Darcuz
CCT gillar inte svensk cs...
Du måste vara inloggad för att kommentera.