Coachen kan göra CS-comeback – blev bannad i Valorant

Den amerikanska coachen öppnar upp för CS-comeback.

Chet "Chet" Singh, tidigare känd som ImAPet, var en av de mest igenkännbara coacherna i nordamerikansk Counter-Strike. Han coachade lag som CLG, NRG och Evil Geniuses. Tillsammans med just EG lyckades han vinna både ESL One New York 2019 och StarSeries & i-League CS:GO Season 8 samt tog sig till semifinal i Starladder Berlin Major 2019 med NRG.

Under 2020 valde han att lämna CS-scenen för att istället bli coach i Valorant. Där är han mest känd för sin tid i NRG och Optic Gaming. Han har under de senaste två åren coachat NRG men har nu blivit bannad i fem månader av Riot Games.

Hans avstängning kommer efter att han streamat en VOD-review. I Valorant finns inte ett demosystem som i Counter-Strike. Den VOD som han streamade var inte tillgängligt till allmänheten och han inte sökt tillstånd för att få streama detta.

Nu skriver han på X att han öppnar upp för en comeback i Counter-Strike. Han säger att lag som är intresserade efter Majorn ska höra av sig men att han fortfarande är öppen för Valorant-erbjudanden efter hans avstängning är klar.

Läs även

#1(Med 3 svar)
15 oktober 2024 kl 12:41
CelahiR
Vad är en VOD? Känns som en oseriös coach efter det misstaget
#2(Med 2 svar)
15 oktober 2024 kl 12:50
L4rZ
I cs kollar coacher och spelar demos för att analysera andra lag men den möjligheten finns inte i valorant då de inte har ett demosystem. Därför måste coacher kolla på vods tex. Videor från matcher eller tidigare livestreams för att analysera. Han valde att streama en vod han inte hade fått tillstånd att sända och blev därför bannad. I cs gör spelare och analytiker ofta streamade/inspelade demoreviews, vilket riot games inte vill för valorant då de varken har ett demosystem eller öppna vods. Själv anser jag att det är ett kontraproduktivt beslut och orimligt hårt straff från riot.
#3(Med 1 svar)
15 oktober 2024 kl 12:52
Hallonkraem
VOD står för Video on demand. En Youtube-video är en VOD. Lagen får tillgång till speciella VOD:s från Riot som inte är tillgängliga till allmänheten.
#4(Med 0 svar)
15 oktober 2024 kl 13:09
CelahiR
Aha okej tack :) oproffsigt av honom att bryta mot reglerna så där enkelt.
#5(Med 0 svar)
15 oktober 2024 kl 23:43
Darcuz
Ofan
Du måste vara inloggad för att kommentera.