lindeen blev centrum för drama i norska ligan

Metizport X går 8-0 i norska ligan – efter dramatisk sista match

Akademilaget med två svenskar toppar ligan innan slutspelet.

Den norska organisationen Metizport har blivit en storspelare i svensk CS. Samtidigt som man haft ett år med väldigt höga toppar och väldigt låga dalar har lagets nya akademifemma, Metizport X, gjort en stark insats i den norska GoodGame-ligan – motsvarigheten till den svenska Elitserien.

I laget spelar två svenskar, August "Straxy" Canavan och Max "kronkzz" Gustafsson. Säsongen har varit stark, då man vann de första sju av ligans totalt åtta matcher och kvalade vidare till slutspel. I den sista matchen mötte man 777 som spelar under namnet Gamlehjemmet.

För 777 var matchen avgörande för att ta sig till slutspel och man toppade därför laget med starka spelare, däribland svenska Tobias "lindeen" Lindén. 777 vann också matchen 2-1. Resultatet skulle dock inte stå sig.

När transferfönstret är stängt får lagen i ligan bara ta in spelare som är norska medborgare och spelare som inte tidigare har spelat i högstadivisionen. Då lindeen är svensk medborgare är detta ett regelbrott och 777 blev därför av med sin matchvinst och missade slutspelet.

777:s sportchef, Tommy "TommyM" Mortens, tar på sig ansvaret, men riktar en del kommentarer på X mot Metizport:

Jag får ta på mig att Gamlehjemmet inte tar sig till slutspel. En regel i översta ligan! Det var väl det enda som kunde hända för att vi inte skulle vinna i år. Så skall det sägas att 'meme-sports' gjorde en bra match!

Nästa säsong ska ni väl ta in ett topp 30-lag och jobba för att få ut dem ur topp 100.

Dust2 Sverige har sökt TommyM för kommentar angående situationen:

Under hela säsongen har vi ställt upp med en blandning av tidigare 777-spelare. Detta har främst berott på att det är inte mycket till match för vårt A-lag att spela i ligan, men också eftersom ligan inte är i närheten lika prestigefylld som tidigare.

På grund av att flera spelare från Gamlehjemmet inte kunde ställa upp, samt att Metizport X är det enda laget i ligan som ger oss bra motstånd, så ställde vi upp med vårt A-lag i den matchen. Lindeen har varit på provspel hos oss och då var det naturligt att han spelade den matchen.

Efter matchen fick vi sedan veta att det fanns en regel om att man inte kunde lägga till icke-norska spelare efter omgång 5, något som jag inte hade kännedom om. Så att vi förlorar på det är självklart helt okej när det väl är en regel.

Jag har huvudansvaret, så detta ligger på mig.

Det har varit rivalitet mellan Metizport och 777 under lång tid, så att de väljer att kalla det för en vinst 2-0 tar vi som en komplimang.

Läs även

#1(Med 0 svar)
16 oktober 2024 kl 20:14
CelahiR
Surt sa räven, älskvärd kärleksfull rivalitet :)
#2(Med 0 svar)
17 oktober 2024 kl 08:09
Darcuz
777 kan ju skrota sin lina och plocka upp JS så får vi ett ordentligt derby mellan organisationerna ;)
Du måste vara inloggad för att kommentera.