Bild: Astralis

Ikväll avgörs gruppspelet i ESL Impact – så ligger svenskorna till

Ytterligare två lag kan ta sig vidare till LAN-finalerna.

ESL Impact är inne i sin sjätte säsong och idag spelas den sista gruppspelsomgången i den europeiska divisionen. Både Imperial Fe med Zainab "zAAz" Turkie samt NIP Impact har redan säkrat en plats i LAN-finalerna som spelas under Dreamhack Stockholm.

Ytterligare tre lag kommer att kvala vidare till LAN-finalerna och det finns fortfarande chans för två svenska spelare. Julia "juliano" Kiran och hennes BIG Equipa är redan klara för play-in-fasen men även Linnea "Nea" Claesson har en möjlighet att ta sig dit.

Nea och hennes Astralis Women ställs ikväll mot Navi Javelins. En vinst i matchen skulle betyda att de går vidare till play-in-fasen. Men även om de förlorar kan de gå vidare. Både de och Let Her Cook ligger just nu på 2-2 i matcher. Om båda lagen vinner går Astralis Women vidare på inbördes möte. Om Astralis förlorar och Let Her Cook vinner så går Let Her Cook vinner så går Let Her Cook Vidare.

Om både lagen förlorar idag så kan de bli rejält komplicerat. Om båda lagen förlorar så hamnar de på 2-3 i matcher. Där kan även Spirit Female hamna om de vinner mot ENCE Athena. Då skulle alla tre lagen ligga på 2-3 i matcher och de har slagit varandra så inbördes möten försvinner ur bilden. Om Spirit förlorar sin match går Astralis Women vidare.

De finns flera sätt att lösa tie-breakers men dessa kan vi inte räkna in innan matcherna faktiskt är spelade. Detta då mängden av vunna samt förlorade kartor och rundor spelar roll. Fulla regelverket kan hittas här.

Samtliga matcher ikväll spelas vid 19:30. Play-in-fasen startar på lördag. Där kommer fyra lag att kämpa om de tre sista platserna i ett double elimination-format. De två lag som vinner öppningsmatcherna går vidare till LAN-finalerna medan de två lagen som förlorar öppningsmatcherna ställs mot varandra i en avgörande match på söndag.

NAVI Javelins
19:30
Astralis W
Odds

Läs även

#1(Med 0 svar)
18 oktober 2024 kl 13:52
CelahiR
Stort lycka till!!
Du måste vara inloggad för att kommentera.